Automoto

Nico Rosberg: "Yeees!"

Goran Markuš • nedjelja, 16.03.2008.

Nakon burnog starta sezone u Melbourneu prepunog sudara, izleta i kvarova bolida mnogi su ostali nezadovoljni rezultatom, no Lewis Hamilton, Nick Heidfeld i Nico Rosberg zasigurno nisu među njima…

Uvijek nasmiješeni Englez zadovoljan je svojom vožnjom i ponašanjem bolida na startu nove sezone, a ova pobjeda ga uvelike podsjeća na njegovu prvu u F1 prošle godine u kanadskom Montrealu. "Kao što ste i sami mogli vidjeti, ekipa je ponovno napravila odličan taktički posao pripremajući razne strategije za sve vrste situacija koje bi se mogle dogoditi na utrci. Iako sam ja imao sreće, žao mi je Heikkija koji je zapeo na stazi zbog sigurnosnog automobila", izjavio je Lewis na početku konferencije za novinare.

Hamilton je izjavio kako je ovo bila tjelesno vrlo naporna utrka, no ujedno i odlična priprema za Maleziju. Na pitanje dali se brine zbog viđene brzine bolida Kimija Raikkonena, Lewis je poručio: "Ne, ne muči me Ferrarijeva brzina. Kao što sam i rekao, mogli smo ići i brže no nije bilo potrebe za tim."

Osvrćući se na start utrke Heidfeld je izjavio kako se nakon bijega Nice Rosberga odmah usredotočio na Felipea Massu koji se ubrzo izvrtio i tu je za njega stala "drama prvog zavoja". "Pit-stop ekipa je danas odradila odličan posao, pogotovo prilikom prvog ulaska u boks stoga im se ovim putem iskreno zahvaljujem. Već sam vjerojatno dosadan sa stalnim pohvalama upućenim ekipi, no uistinu su to zaslužili", poručio je Nick.

Prvi podij u karijeru raznježio je mladog Rosberga koji se odmah nakon proglašenja na sve strane zahvaljivao ekipi na odlično odrađenom poslu. "Nevjerojatno je biti ovdje, na podiju u formuli 1. Vrlo, vrlo sam sretan zbog sebe, a i ekipe koja se nakon tri teške godine opet vraća u sam vrh grida", izjavio je Nico na samom početku konferencije, a u nastavku kroz osmijeh nadodao: "Iako ima dosta mjesta za daljnji napredak u razvoju bolida možemo biti zadovoljni postignutim. Ako nastavimo gdje smo stali mogli bi me uskoro ponovno vidjeti na ovom ili susjednom mjestu."

Jedno od najvećih iznenađenja dana, Sebastien Bourdais nije bio prezadovoljan svojim odličnim sedmim mjesto: "Iako smo stigli do vrlo važnih bodova i odličnog rezultata trebalo je završiti mnogo bolje. Ovakve će se stvari i ubuduće dešavati stoga moramo biti zadovoljni. Ponosan sam što sam u ovako ambicioznoj, mladoj i perspektivnoj momčadi."

S druge strane iako je ovo bio katastrofalni vikend za Ferrari, Kimi Raikkonen nije uznemiren zbog lošeg starta sezone: "Iako je vrlo razočaravajuće odustati u utrci i ovaj jedan osvojeni bod bolji je od niti jednog". S ovim stavom u javnost je izašao i Stefano Domenicali koji je vrlo zadovoljan pokazanom brzinom bolida i spreman za „novi start sezone“ već sljedećeg tjedna u Maleziji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!