Zimski sportovi

Montreal vratio vrh Istoka

Krešimir Ferlak • srijeda, 12.03.2008.

Borba za doigravanje je sve zanimljivija u obje konferencije, ali na Istoku i borba za vrh konferencije nije ništa manje uzbudljiva. Montreal je nakon pobjede nad New Jerseyem vratio prvo mjesto upravo od Devilsa. S druge strane, San Jose je preuzeo prvu poziciju u diviziji Pacific...

Prva i druga momčad Istoka sastale su se u Bell Centreu u Montrealu. Pravog derbija ipak nije bilo jer su Canadiensi od samog početka dominirali i na kraju uvjerljivo slavili sa 4:0. Bryan Smolinski i Saku Koivu su zabili u prvom periodu, a kada je pred kraj treće Maxim Lapierre povisio na 3:0 bilo je jasno da povratka za Devilse nema. Montreal sada ima bod više od Devilsa i drži prvo mjesto Istoka, ali borba će čini se biti neizvjesna do samoga kraja jer i Ottawa i Pittsburgh su samo na dva boda zaostatka za Habsima.

San Jose je slavio deseti puta uzadnjih deset utakmica i nakon dugo vremnena skinuo Dallas sa vrha divizije Pacific. Jučer u Nashvilleu nije bilo lako, ali Sharksi su već naviknuli pobjeđivati tijesnim rezultatima na gostujućem ledu. Joe Pavelski je zabio u prvoj, a Milan Michalek početkom treće za Sharkse. Ubrzo zatim smanjuje Jason Arnott, ali do izjednaćenja Predatorsi nisu stigli. Ovom pobjedom Sharksi bježe Dallasu jedan bod, a Anaheimu četiri.

U Torontu se još nadaju playoffu, ali znaju da moraju pobijediti u gotovo svakoj utakmici do kraja da bi to ostvarili. Jučer je u Toronto stigla Philadelphija, koja drži osmo mjesto, baš ono koje se Toronto nada uloviti. Toronto je dominirao cijelom utakmicom uputivši čak 55 udaraca na gol, ali pobjedu su izborili nakon velikog preokreta. Početkom treće je Daniel Briere svojim pogotkom postavio 3:0 za Flyerse i činilo se da je priči kraj. Ali, Torotno tada postiže tri pogotka u 12 minuta i odvodi utakmicu u produžetak gdje Pavel Kubina svojim golom donosi pobjedu i zadržava nadu Toronta za doigravanje.

Dany Heatley je u pobjedi Ottawe nad Bostonom postigao hat-trick, a isto je pošlo za rukom i Vincentu Lecavalieru koji je postigao tri pogotka u uvjerljivoj pobjedi Tampe nad Islandersima od čak 8:4. Phoenix je nakon penala svladao Anaheim, dok su kod kuće još bili uspješni Detroit protiv Chicaga i Edmonton protiv St.Louisa. Colorado je uz tri poena Joea Sakića sa uvjerljivih 5:2 slavio u Atlanti.

NHL, rezultati: Atlanta – Colorado 2.5, Toronto – Philadelphia 4:3 (OT), Montreal – New Jersey 4:0, Detroit – Chicago 3:1, Ottawa – Boston 4:1, Tampa Bay – NY Islanders 8:4, Nashville – San Jose 1:2, Edmonton – St.Louis 4:3 (OT), Phoenix – Anaheim 3:2 (SO)

Istočna Konferencija

Divizija Atlantic: New Jersey 86, Pittsburgh 85, NY Rangers 83, Philadelphia 79, NY Islanders 71

Divizija Sjeveroistok: Montreal 87, Ottawa 85, Boston 80, Buffalo 75, Toronto 72

Divizija Jugoistok: Carolina 79, Washington 72, Florida 72, Atlanta 68, Tampa Bay 72

Zapadna Konferencija

Divizija Central: Detroit 98, Nashville 78, Columbus 73, Chicago 73, St.Louis 69

Divizija Sjeveroistok: Calgary 82, Colorado 82, Minnesota 81, Vancouver 80, Edmonton 73

Divizija Pacific: San Jose 90, Dallas 89, Anaheim 86, Phoenix 75, Los Angeles 60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!