Rukomet

Hrvatska - Njemačka - 24:20

Davor Sajko • subota, 08.04.2000.

Teško se prolazilo kroz čvrste Njemice (Snimio: Dražen Patarčić)

U prvoj utakmici razigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se od 8. do 12. prosinca 2000. održati u Rumunjskoj, rukometašice Hrvatske u Zagrebu su pobijedile Njemačku rezultatom 24:20 (13:11).

Prvo su poluvrijeme naše reprezentativke odlučile u svoju korist s prednošću od dva pogotka. Bilo je tu previše individualnih pokušaja dok je nedostajalo kolektivne igre. Najbolja u tom razdoblju bila je Elena Nemaškalo. Tokom prvog poluvremena teško se ozlijedila i prvi strijelac naše reprezentacije Vesna Horaček.

Početkom drugog poluvremena razigrala se i Klaudija Bubalo i u osmoj minuti naša se reprezentacija odlijepila na +3. Nakon nekoliko odličnih intervencija vratarke Galkine u jednom je trenutku prednost iznosila čak i pet pogodaka razlike. Međutim, u završnici susreta nakon nekoliko grešaka naših reprezentativki. Nijemice koriste svoje prilike u protunapadima i ponovno hvataju priključak s samo dva gola zaostatka. U tim trenucima Galkina još jednom brani nekoliko ključnih lopti što je omogućilo našoj reprezentaciji da do kraja susreta ostvari prednost od četiri pogotka.

Uz Elena Nemaškalovu, Koraljka Milić je bila najbolji strijelac u našoj reprezentaciji s sedam pogodaka. Naša je reprezentacija bila oslabljena neigranjem Samire Hasagić, a i danski sudački par tokom cijele je utakmice imao vrlo čudan kriterij suđenja. Naše će rukometašice stečena četiri pogotka prednosti braniti 15. travnja na uzvratu u Njemačkoj, ukoliko uspiju - izboriti će nastup na EP-u.

Rezultati kvalifikacija za EP
Češka Mađarska 25:26 (14:12)
Slovenija Francuska 22:25 (12:13)
Slovačka Danska 20:26 (9:12)
Još igraju
Jugoslavija Nizozemska :
Turska Bjelorusija :
Bugarska Makedonija :
Švedska Austrija 25:30 (10:16)
Ukrajina Poljska 36:21 (18:10)
Španjolska Rusija 33:29 (14:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!