Automoto

Menu doživio nezgodu, kvalifikacije prekinute

Ivana Jurica • nedjelja, 02.03.2008.

Chevroletov vozač Alain Menu doživio je nezgodu na subotnjem kvalifikacijskom treningu za prvu utrku ovogodišnjeg World Touring Car Championshipa. Srećom nije bilo posljedica za njega, no, natjecanje je, nakon nezgode još jednog natjecatelja, ipak prekinuto...

Menu je izletio na posljednjem zavoju, te je odmah prevezen u bolnicu. Iako nije bilo vidljivih ozljeda, Chevroletov je vozač ipak odveden u bolnicu gdje su nalazi pokazali da nikakvih problema nema te da će se Menu moći normalno natjecati u prvoj ovogodišnjoj utrci.

U krugu u kojem je Menu izletio svoje najbrže vrijeme u prvom sektoru odvozio je njegov klupski kolega Rob Huff koji je kvalifikacije završio na osmom mjestu. Menu je, unatoč izlijetanju, završio na 11. mjestu, dok je treći Chevroletov vozač Nicola Larini bio peti.

''U zadnjem sam krugu išao stvarno jako dobro, ali žuta zastava je izvješena kada je BMW izletio u posljednjem sektoru pa nije bilo dovoljno vremena da ponovno pokušam napasti vozače ispred sebe. Automobil je bio konstantan tijekom cijelog dana, uvijek među pet najboljih. Stoga mogu reći da sam uvjeren u dobre rezultate u ovom prvenstvu'' - riječi su petoplasiranog Larinija.

Curitiba, rezultati kvalifikacija:
1. Y. Muller SEAT Leon TDI
2. R. Rydell SEAT Leon TDI +0.109
3. A. Farfus BMW 320si +0.187
4. G. Tarquini SEAT Leon TDI +0.232
5. N. Larini Chevrolet Lacetti +0.284
8. R. Huff Chevrolet Lacetti +0.443
11. A. Menu Chevrolet Lacetti +0.698

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!