Zimski sportovi

Boston razbio Pittsburgh

Krešimir Ferlak • petak, 29.02.2008.

Sedam utakmica je ponudio jučerašnji dan. Najveće zanimanje je izazvala utakmica u Bostonu gdje je stigao Pittsburgh. Rangersi su uspješno gostovali kod Caroline, dok je Dallas protiv Chicaga još jednom pokazao snagu i efikasnost...

Pittsburgh je došao u Boston, a Marian Hossa je imao svoj debi. I nije mogao proći gore. Boston je razbio Penguinse sa 5:1, a Hossa je ozlijedio koljeno i pitanje je koliko će utakmica propustiti zbog toga. Marco Sturm je postigao dva pogotka u prvoj trećini i tu je već utakmica bila praktički riješena. Do kraja domaćini dominiraju i postižu još tri pogotka (Axelsson, Chara, Krejci), dok je počasni pogodak za Pittsburgh postigao Pascal Dupuis koji je zajedno sa Hossom stigao iz Atlante. Bolan poraz za Penguinse koji se samo nadaju da ozljeda Hosse nije preozbiljna i da će ubrzo ponovno biti spreman za igru.

New York Rangersi trenutno izgledaju kao prava momčad, kao jedna od onih koja bi se mogla boriti čak i za naslov. Velika snaga Rangersa trenutno je u tome što golovi stižu sa raznih strana i ima dosta igrača koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Tako je bilo i protiv Caroline. Četiri pogotka postigla su četiri razna igrača. Sve je već početkom utakmice otvorio Brandon Dubinsky, da bi posao sredinom treće trećine završio Brendan Shanahan. U međuvremenu su za Rangerse još zabili Avery i Drury. Eric Cole je postigao dva pogotka za Hurricanese, ali to je bilo dostatno samo za častan poraz.

Dallas nezaustavljivo kroči prema vrhu, na tom putu prva prepreka nije bio ni Chicago koji u zadnje vrijeme odlično igra. Dallas je zadnji dan razmjene igrača napravio veliki posao i u redove iz Tampe doveo Brada Richardsa. Da je to bio pun pogodak pokzala je već prva utakmica jer Richards je upisao nevjerojatnih pet asistencija! Hat-trick je postigao Niklas Hagman i jasno je da je Dallas stigao do pobjede. Istina, Chicago je poveo, ali tada Dallas zabija pet golova zaredom i odlazi na nedostižnu prednost. Na kraju je palo čak 11 golova za konačnu 7:4 pobjedu Starsa.

Treba izdvojiti novi poraz Ottawe, ovoga puta u Philadelphiji. Ottawi je ovo bila prva utakmica nakon otpuštanja trenera Johna Paddocka i neće je pamtiti po dobrom. Islandersi su stigli do važne pobjede kod Atlante, dok je Phoenix zadržao nadu u borbu za doigravanje pobjedom kod St.Louisa. U utakmici dvije najlošije plasirane momčadi Zapada, Edmonton je slavio protiv Los Angelesa.

NHL, rezultati: Boston – Pittsburgh 5:1, Carolina – NY Rangers 2:4, Philadelphia – Ottawa 3:1, Atlanta – NY Islanders 4:5 (OT), St.Louis – Phoenix 1:2, Dallas – Chicago 7:4, Edmonton – Los Angeles 5:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!