Zimski sportovi

Hossa u Pittsburgh, Campbell u San Jose

Krešimir Ferlak • utorak, 26.02.2008.

U 21 sat po hrvatskom vremenu završio je rok za razmjenu igrača u Nhl-u. Zadnji dan je kao i obično bio pun prijelaza, a nekoliko velikih igrača promijenilo je klubove te su se možda i promijenili favoriti za Stanley Cup ove sezone.

Igrač o kojem se najviše pričalo proteklih nekoliko tjedana je definitivno Marian Hossa. Mnogo klubova je bilo u igri, a Hossa je na kraju pomalo neočekivano završio u Pittsburgh Penguinsima. Sa njim je došao i Pascal Dupuis, a u Atlantu su otišli Colby Armstrong, Erik Christensen i Angelo Esposito. Penguinsi su dali puno, ali su i dobili veliku zvijezdu, superzvijezdu koja bi sa Sidneyem Crosbyem i Evgenijem Malkinom trebala činiti možda i najubojitiji trojac u cijeloj ligi.

Buffalo Sabresi su razmjenili svog najboljeg braniča i jednog od najboljih u ligi, Briana Campbella u San Jose. U suprotnom pravcu je otišao Steve Bernier. Buffalo je zasigurno izgubio ovim potezom, ali pošto je Campbell prekinuo pregovore sa Sabresima oko novog ugovora, Buffalo ga se rađe riješio sada i dobio jednog solidnog igrača za njega, nego da su čekali kraj sezone kada bi ga vjerojatno izgubili za ništa. San Jose je također zadovoljan odrađenim poslom jer su dobili još jednog odličnog igrača za sviju obrambenu liniju.

Veliku razmjenu su obavili Dallas i Tampa Bay. Brad Richards i Johan Holmqvist novi su igrači Dallasa, dok su iz Teksasa u Floridu otišli Jussi Jokinen, Jeff Halpern i vratar Mike Smith. Vrlo zanimljiva razmjena u kojoj Dallas u Richardsu dobiva vrhunskog napadača, dok niti Tampa ne može biti previše nezadovoljna jer su Jokinen i Halpern jako dobri napadači, dok bi golman Smith mogao pomoći u rješavanju pitanja prvog vratar koje cijelu sezonu muči momčad Tampe.

Treba svakako istaknuti i da je legendarni Rus Sergej Fedorov novi igrač Washingtona, a iz Montreala je u Capitalse stigao odlični vratar Cristobal Huet. Colorado je vratio veterana Adama Footea koji je nosio dres Colorada čak 14 godina i s njima osvojio dva Stanley Cupa. New York Rangersi su pak uzeli vrlo dobrog švedskog braniča Christiana Backmana koji je stigao iz St.Louisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!