Zimski sportovi

Uvjerljivi Ducksi i Rangersi

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 25.02.2008.

New York Rangersi zadnjih nekoliko utakmica napokon igraju onako kako se od njih očekivalo na početku sezone – uvjerljivo. Jučer su to na svojoj koži osjetili igrači Floride. Aktualni prvaci su također u izvrsnoj formi, možda najboljoj od svih momčadi u ligi, sinoć su bez problema svladali Chicago...

Otkada se Teemu Selanne vratio u momčad, Anaheim gotovo da ne zna za poraz. Igraju čvrsto, učinkovito, gotovo jednako kao prošle sezone kada su uzeli Stanley Cup. Selanne je sinoć odigrao najbolju utakmicu ove sezone. Postigao je tri pogotka i još dva puta asistirao te tako sudjelovao kod čak pet od šest golova svoje ekipe. Odličan je bio i Chris Kunitz koji je postigao jedan pogodak i tri puta asistirao. Nije se loše držao Chicago, predvođeni Jonathanom Toewsom, koji je upisao tri asistencije, sredinom treće su smanjili na 4:3, ali tada ponovno Selanne preuzima stvari u svoje ruke i dovodi Anaheim do pobjede 6:3.

U ključnom dijelu sezone, Rangersi igraju jako dobro. Prije nekih dva tjedna čak su bili i izvan mjesta koje vodi u doigravanje, a sada prilično čvrsto drže šesto mjesto u konferenciji. Florida je jučer bila bez ikakve šanse u Madison Square Gardenu, Rangersi su ih razbili s uvjerljivih 5:0. Scott Gomez je postigao pogodak i dva puta asistirao dok je tek prvi pogodak ove sezone za Rangerse postigao snažni češki branič Marek Malik. Odličnu večer, bez primljenog pogotka imao je vratar Rangersa Henrik Lundqvist, koji je na kraju proglašen prvom zvijezdom utakmice. Dok Rangersi zasluženo slave, Florida je sve dalje od mjesta koje vode u doigravanje i u utorak kada istječe rok za razmjenu igrača, Panthersi bi mogli ostati bez nekih od zvijezda momčadi.

U Pittsburghu su tvrdu utakmicu odigrali Penguinsi i gosti iz San Josea. Gosti su poveli preko Jonathana Cheechooa, dok je za Penguinse izjednačio Erik Christensen. Otišlo se sve do penala gdje je gol za pobjedu Sharksa postigao veteran Jeremy Roenick. Sharksi su tako stigli do druge pobjede na ovoj turneji po Istoku. Nakon nekoliko početnih poraza, prije par dana su slavili u Philadelphiji, a ovoga puta na neugodnom terenu u Pittsburghu i tako Penguinsima nanijeli drugi domaći poraz u dva dana.

NHL, rezultati:
Minnesota – Calgary 1:2, Pittsburgh – San Jose 1:2 (SO), Washington – New Jersey 1:2 (OT), NY Rangers – Florida 5:0, Anaheim – Chicago 6:3, Edmonton – Colorado 3:2, Phoenix – St.Louis 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!