Zimski sportovi

Chicago prohujao Nashvilleom

Krešimir Ferlak • petak, 15.02.2008.

Chicago je utišao muziku u glazbenom gradu. Sa uvjerljivih 6:1 su razbili domaće Predatorse. Novi poraz je doživio Toronto, kod kuće od Islandersa, isto kao i Vancouver, koji je izgubio od Minnesote nakon izvođenja penala...

Chicago trenutno nije u igri za doigravanje. Međutim, ako nastave sa ovakvim igrama kao u zadnja dva dana, sve je moguće. Prekjučer su Columbusu zabili sedam komada, a jučer su napunili i mrežu Nashvillea. Mladi Jonathan Toews nakon povratka od ozljede koljena igra odlično. Jučer je postigao dva pogotka i za jedan asistirao, dok je dobru večer imao i drugi rookie u ekipi Blackhawksa, Patrick Kane koji je upisao dvije asistencije. Zanimljivo je da su igrači Chicaga uputili samo 20 udaraca na gol Nashvillea, ali uspjeli su pronaći put do mreže čak šest puta. Chicago je još uvijek sedam bodova izvan playoffa, ali ako nastave sa pobjedama, ništa nije nemoguće.

Vancouver je doživio novi domaći poraz. Minnesota je slavila nakon boljeg izvođenja penala. Utakmica je inače završila 4:4 i bila je puna preokreta. Minnesota je sa dva pogotka Stephanea Vellieuxa povela sa 2:0, da bi Vanocuver do početka treće preokrenuo na 3:2, no samo deset minuta kasnije ponovno je u vodstvu Minnesota. Marian Gaborik je zabio svoj 30.-ti pogodak u sezoni za vodstvo Wilda 4:3. Ali manje od tri minute prije kraja odlični mladi švedski branič u redovima Canucksa Alexander Edler izjednačuje rezultat. Bio je to njegov drugi pogodak večeri, a još je dodao i asistenciju. Ipak, Minnesota je slavila nakon boljeg izvođenja penala, a gol za pobjedu je postiao Mikko Koivu.

Rezultatom 5:4 je završila i utakmica između Toronta i NY Islandersa, samo ovdje se nisu igrali produžeci. Ali, i tu je bilo preokreta. Poveli su Islandersi, da bi Toronto preokrenuo na 2:1. No, kada je Mike Comrie vratio prednost Islandersima, gosti to vodstvo više nisu ispuštali. Ruslan Fedotenko je postigao dva gola za NY, dok se u redovima Toronta sa pogotkom i asistencijom istaknuo Alexei Ponikarovsky. Šanse Leafsa za ulazak u doigravanje svakim danom se čine sve manje i priče da će krajem mjeseca, kada ističe rok za razmjene igrača, Toronto razmjeniti neku od svojih zvijezda, sve su glasnije. Ime kapetana Matsa Sundina se najglasnije spominje.

Treba spomenuti i iznenađujuće gostujuće pobjede za Tampu kod Philadelphije i Edmonton kod San Josea. Kod kuće je Phoenix bio uvjerljiv protiv inače odličnog Dallasa, a St.Louis u Denveru protiv Colorada. Carolina je u jednoj dosta neizvjesnoj utakmici preokrenula rezultat i slavila protiv Penguinsa.

Nhl, rezultati: Philadelphia – Tampa Bay 3:5, Carolina – Pittsburgh 4:2, Toronto – NY Islanders 4:5, Nashville – Chicago 1:6, Colorado – St.Louis 1:4, Vancouver – Minnesota 4:5 (SO), Phoenix – Dallas 5:2, San Jose – Edmonton 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!