Zimski sportovi

Red Wingsi izgubili četiri zaredom

Krešimir Ferlak • srijeda, 13.02.2008.

Najbolja momčad lige je u krizi. Prvi puta ove sezone Detroit je ušao u seriju poraza od četiri utakmice, sinoć ih je svladao Nashville. S druge strane i najbolja momčad Istoka doživjela je neugodan poraz. Kod kuće su izgubili od Buffala sa ponižavajućih 5:1...

Mnogi analitičari NHL-a predvidjeli su da bi se Detroitu moglo dogoditi ovako nešto. Jer, Red Wingsi već dva mjeseca uvjerljivo drže prvo mjesto u ligi i motivacija im lagano opada. Tako i sada unatoč četiri poraza zaredom i dalje drže prvo mjesto u konfernciji sa 12 bodova prednosti nad Dallasom. Jučer u Nashvilleu su domaćini postigli tri pogotka u osam minuta i to je ustvari bio kraj. Alex Radulov je postigao dva pogotka, dok je u povratnik u momčad Martin Erat zabio gol i dodao asistenciju. Detroit se pokušao vratiti zabili su dva gola sa igračem više i imali čak 43 udarca na gol, ali bolje od časnog poraza 4:2 nisu uspjeli. Važna pobjeda za Nashville u njihovoj borbi za doigravanje.

Ottawa je jučer ujutro obavila prvi veliki trade ove sezone, a navečer su uvjerljivo poraženi od Buffala. Cory Stillman i Mike Commodore dosadašnji igrači Caroline, novi su članovi Senatorsa. Obojica su sa Hurricanesima osvojili Stanley Cup pa možda će donijeti sreću i Ottawi. Jučer u tome nisu uspjeli. Buffalo je odličnom igrom pobijedio i ponizio Ottawu sa čak 5:1. Najskuplji igrač Sabresa Tomas Vanek je upisao hat-trick i doveo Buffalo do vrlo važne pobjede u njihovoj borbi za mjesto koje vodi u doigravanje.

Za razliku od prošlogodišnjih finalista Stanley Cupa i finalista Zapada, prvaci igraju sve bolje. Anaheim je jučer u jednoj vrlo tvrdoj utakmici svldao Colorado u Denveru. Domaćini su poveli preko Mareka Svatoša već u drugoj minuti utakmice. Taj rezultat je stajao do druge minute druge trećine kada Teemu Selanne postiže svoj prvi gol u ovoj sezoni. Otkad je Selanne u ekipi Anaheim zna samo za pobjede. Pobjedu im je jučer donio još jedan povratnik u momčad, Samuel Pahlsson. Pahlsson je bio više od dva mjeseca izvan leda zbog ozljeda, a sada u svojoj drugoj utakmici nakon povratka donosi važnu pobjedu prvacima.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti pobjedu Calgarya u San Joseu koji im je donio Jarome Iginla u produžetku. Tampa je pobjedom nad Montrealom zadržala kakvu takvu nadu za doigravanje, dva pogotka postigao je Vaclav Prospal. Kod kuće su još bili uspješni NY Islandersi, Edmonton i St.Louis, dok je kod Bostona slavila Carolina i ponovno preuzela vrh svoje divizije.

NHL, rezultati: Boston – Carolina 2:3, NY Islanders – Philadelphia 4:3, Tampa Bay – Montreal 3:2, Ottawa – Buffalo 1:5, Nashville – Detroit 4:2, St.Louis – Los Angeles 4:2, Edmonton – Minnesota 4:2, Colorado – Anaheim 1:2, San Jose – Calgary 3:4 (OT).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!