Zimski sportovi

Veliki povratak Alfredssona

Krešimir Ferlak • nedjelja, 10.02.2008.

Ottawa sa svojim kapetanom u momčadi je sasvim druga ekipa od one kada ga nema. Dobro se to vidjelo jučer. S druge strane ozljede tri ključna igrača ne sprečavaju Colorado u dobrim igrama. Rangersi su pak odličnom igrom svog rezervnog vratara ostavili Flyerse bez pogotka...

Vjerojatno niti jedan igrač u ligi ne znači toliko svojoj ekipi kao Daniel Alfredsson svojim Senatorsima. Bez njega tri poraza i tek jedna pobjeda, a jučer se pokazalo i zašto je to tako. Alfredsson je u svom povratku postigao dva pogotka i tri puta asistirao u 6:1 pobjedi Ottawe nad Montrealom. Osim njega briljirali su i partneri iz napada. Jason Spezza je postigao prvi hat-trick u karijeri i dodao tri asistencije za nevjerojatnih šest poena. Dany Heatley je pak zabio jedan gol i dodao još tri asista u ovoj velikoj utakmici Ottawe.

Colorado već dugo igra bez svog kapetana Joea Sakića, ali to ih ne sprečava u ostvarivanju dobrih rezultata. Jučer su sa uvjerljivih 6:2 svladali Vancouver. Marek Svatoš i Milan Hejduk su svaki postigli po dva pogotka za uvjerljivu i važnu pobjedu za Avalanche jer tim trijumfom Colorado bježi Vanocuveru na četiri boda razlike. Vancouver nikako da nađe pravu formu i kako se sada čini teško će ovakvom igrom izboriti doigravanje. Ima još dosta utakmica do kraja, ali Canucksi ne izgledaju obečavajuće.

Odlično zato brani pričuvni vratar Rangersa Steven Valiquette. Pokraj Lundqvista Valiquette nema puno prilika, ali zato ih dobro koristi. Jučer protiv Flyersa nije niti jedan pokušaj propustio u mrežu. Njegovi napadači su zabili dva puta za važnu pobjedu Rangersa. Nigel Dawes u prvom i Scott Gomez u drugom dijelu utakmice zabili su za čistu pobjedu domaćina. Gomez stvarno igra u dobroj formi i sa 54 poena u sezoni je najbolji strijelac Rangersa. Njegovo dovođenje iz Devilsa se pokazuje kao pravi posao.

Treba još izdvojiti pobjedu Toronta nad Detroitom u produžetku te nova slavlja za Pittsburgh i Dallas. U utakmici između Bostona i Floride slavili su Panthersi dok su u kanadskom derbiju Zapada Flamesi nadigrali Oilerse. U slavlju San Josea nad Nashvilleom Jonatahan Cheechoo je upisao svoj prvi hat-trick u ovoj sezoni.

Nhl, rezultati: NY Rangers – Philadelphia 2:0, Pittsburgh – Los Angeles 4:2, Toronto – Detroit 3:2 (OT), Minnesota – NY Islanders 4:3 (OT), Calgary – Edmonton 4:1, Boston – Florida 3:6, Ottawa – Montreal 6:1, New Jersey – Carolina 6:1, Atlanta – Tampa Bay 2:1 (OT), Dallas – St.Louis 6:2, Vancouver – Colorado 2:6, San Jose – Nashville 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!