Zimski sportovi

Carolina vratila vrh divizije

Krešimir Ferlak • subota, 09.02.2008.

Sve četiri jučer odigrane utakmice pružile su puno neizvjesnosti i malo pogodaka i sve su završile s jednim golom razlike. Kao gosti osladili su se Boston, Anaheim i Carolina, dok je jedinu domaću pobjedu večeri ostvario San Jose.

Washington je prije dva dana prvi put preuzeo vrh svoje divizije i jučer je imao savršenu šansu da pobjedom nad Carolinom napravi mali razmak na vrhu. Šansu nisu iskoristili. Iskusniji gosti su postigli dva pogotka u prvih 15 minuta i sačuvali tu prednost do kraja susreta. Andrew Ladd i Eric Cole su postigli pogotke za goste iz Raleigha. Capitalsi su dominirali do kraja i učinili sve da dođu barem do izjednačenja, ali ipak nisu uspjeli. Aleksandar Semin je sredinom treće donio nadu, ali do izjednačenja nisu došli. Carolina je ponovno prva u svojoj diviziji, ali borba će se vjerojatno nastaviti sve do zadnjih utakmica.

Anaheim je dobio i treću utakmicu u državi New York. Nakon Rangersa i Islandersa, svladali su i Devilse i najavili povratak u dobru formu. U sve tri utakmice briljirali su vratari Ducksa, sada je to bio mladi Švicarac Jonas Hiller koji je zaustavio 34 pokušaja domaćina. Anaheim je poveo 2:0 nakon prve trećine, golovima mladoga Ryana Cartera. Sredinom druge, Jay Pandolfo je uspio smanjiti, ali slično kao i u utakmici Capitalsa i Hurricanesa, dalje nije išlo, iako su Devilsi dominirali do kraja utakmice. Nakon šest poraza zaredom Anaheim se vraća u formu i upisuje treću uzastopnu pobjedu.

Pravi preokret se dogodio u Buffalu gdje su Sabresi imali vodstvo od 2:0 i na kraju izgubili nakon penala.Jaroslav Spaček i Tomas Vanek su zabili za domaćine dok su golovima Zdena Chare i Marca Sturma gosti u trećem periodu poravnali rezultat. Potpuni preokret se dogodio nakon izvođenja penala kada golom Phila Kessela Boston uzima i drugi bod. Buffalo je ovim porazom propustio priliku bodovno se izjednačiti s Bruinsima.

Čvrsta i tvrda utakmica i u San Joseu koja je bila riješena tek u produžetku golom velikog Joea Thorntona. U vodstvo je Sharkse doveo Marcel Goc već nakon dvije i pol minute utakmice i taje se rezultat održao sve do trećeg perioda kada Jason Chimera izjednačuje. Do kraja su pažljivom igrom jedni i drugi osvojili bod, a dodatni je svojem San Joseu Thornton donio u produžetku. Sharksi su se ovom pobjedom primaknuli na četiri boda zaostatka Dallasu na vrhu divizije Pacific.

NHL, rezultati, 8. 2. 2008.:
New Jersey – Anaheim 1:2, Washington – Carolina 1:2, Buffalo – Boston 2:3 (SO), San Jose – Columbus 2:1 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!