Zimski sportovi

Kingsi i Leafsi iznenadili favorite

Krešimir Ferlak • petak, 08.02.2008.

Detroit od početka sezone dominira ligom i igra najbolji hokej. Montreal u zadnjih mjesec dana igra odlično i došao je samo na bod od vrha Istoka. Jučer su obje momčadi kod kuće imale naoko lagan zadatak protiv Los Angelesa, odnosno Toronta. Ali, Kingsi i Leafsi su imali druge planove...

Sve je izgledalo kako se i očekivalo. Nakon prva dva perioda Detroit je vodio protiv Los Angelesa s dva gola razlike. Henrik Zetterberg je nastavio svoj odličan niz postigavši dva pogotka i sve je izgledalo da će Red Wingsi dobiti i devetu utakmicu zaredom. Ali, Kingsi ulaze u treći period željni barem ostaviti dobar dojam. Na kraju su ostavili odličan dojam i uzeli bodove. U nešto manje od 15 minuta postigli su četiri pogotka, a svoju mrežu ostavili netaknutom u tom djelu utakmice. Alexandar Frolov bio je odličan sa pogotkom i dvije asistencije, a istim učinkom se istaknuo i Brad Stuart koji je proglašen i igračem utakmice. Čudna utakmica u Detroitu i velika i iznenađujuća pobjeda za goste iz Los Angelesa.

Montreal je kod kuće računao na lagane bodove protiv blijedog Toronta. Tomaš Plekanec je doveo Montreal u vodstvo i činilo se da će sve krenuti u željenom smjeru za domaćine. Ali, gosti su igrali nadahnuto i efikasno i do kraja druge trećine su okrenuli na 3:1 golovina Newburya, Tuckera i Wellwooda. Najbolji igrač i strijelac domaćih Aleksej Kovaljev je sredinom trećeg vratio nadu domaćinima, ali manje od minutu prije kraja Tucker svojim drugim golom večeri riješava sve sumnje i odnosi bodove u Toronto.

Trener Pittsburgha Michel Therrien je prekjučer javno prozvao svog braniča Ryana Whitneya da od njega očekuje više i da trenutno ne igra na svojoj razini. Whitney je poslušao trenerovu kritiku i protiv Islandersa vodio je Penguinse do pobjede. Whitney je postigao dva gola i asistirao u teškoj 4:3 pobjedi. Evgeni Malkin je dodao tri asistencije dok je gol za pobjedu manje od četiri minute prije kraja zabio Kristopher Letang. Za Isalnderse se istaknuo Mike Comrie sa dva pogotka.

Od ostalih susreta treba izdvojiti novo slavlje Anaheima, sa 4:1 su svladali Rangerse. Chicago je kao gost iznenadio Calgary, isto kao i Columbus Phoenix. U momčad Ottawe se nakon ozljede vratio Dany Heatley i postigao dva pogotka u pobjedi 5:4 nad Floridom. U čvrstim utakmicama sa malo golova, Dallas je svladao Minnesotu, a Tampa Bay Nashville.

NHL, rezultati: NY Rangers – Anaheim 1:4, Atlanta – Vancouver 1:2, Montreal – Toronto 2:4, Pittsburgh – NY Islanders 4:3, Ottawa – Florida 5:4, Detroit – Los Angeles 3:5, Nashville – Tampa Bay 1:2 (OT), Calgary – Chiacago 1:3, Minnesota – Dallas 0:1, Phoenix – Columbus 1:2

Istočna Konferencija

Divizija Atlantic: Philadelphia 65, Pittsburgh 65, New Jersey 64, NY Rangers 60, NY Islanders 54

Divizija Sjeveroistok: Ottawa 70, Montreal 67, Boston 59, Buffalo 57, Torotno 53

Divizija Jugoistok: Washington 57, Carolina 56, Atlanta 56, Florida 55, Tampa Bay 51

Zapadna Konferencija

Divizija Central: Detroit 86, Nashville 62, Columbus 59, St.Louis 55, Chicago 53

Divizija Sjeverozapad: Minnesota 64, Colorado 63, Calgary 62, Vancouver 61, Edmonton 55

Divizija Pacific: Dallas 71, San Jose 65, Anaheim 65, Phoenix 60, Los Angeles

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!