Zimski sportovi

Montreal bod do vrha Istoka

Krešimir Ferlak • srijeda, 06.02.2008.

Montreal je u derbiju svoje konferencije svladao Ottawu i približio se Senatorsima na samo jedan bod razlike. Anaheim je prekinuo niz poraza, a vratio im se Teemu Selanne, dok je Florida protutnjala Torontom s osam golova u mreži izgubljenih domaćina...

Montreal je u izvrsnoj formi i nakon poraza od Rangersa vratili su se u pobjednički ritam protiv Otawe. Sentorsi bez Alfredssona i Heatleya izgledaju potpuno izgubljeno, a bolje nije bilo ni jučer. Barem ne prva dva perioda. Tomas Plekanec je zabio dva puta, još jednom i asistirao, njegovi partneri iz napada Andrej Kosticin i Alex Kovaljev su također upisali tri poena i Habsi su imali prednost od 4:1. Gosti se ipak bude u trećoj i na krilima Jasona Spezze postižu dva pogotka, ali do izjednačenja nisu uspjeli doći. Senatorsi su u jednom dijelu sezone imali i desetak bodova prednosti na vrhu, sada je Montreal na samo jedan bod zaostatka.

Ducksi dvije utakmice nisu zabili gol, pa nije ni čudo da su čekali povratak Selannea kao ozebli sunce. Ipak, Finac nije zabio gol, imao je jednu asistenciju, ali strijelci su se probudili, a obrana bila čvrsta i s 3:0 su svladani Islandersi. Scott Niedermayer, Marchant i Weight su zabili za prvake i napokon uzeli dva boda. Islanderse muči stara boljka, jako teško postižu golove, a tako se jako teško i pobjeđuje.

Florida je u Torontu pokazala nevjerojatnu efikasnost. Od 26 udaraca na gol, čak osam puta su zabili, a domaćini niti jedan od svojih 24 pokušaja nisu uspjeli ubaciti u mrežu. Richard Zednik je postigao tri pogotka, kapetan Olli Jokinen je zabio dva puta, a Brett McLean je zabio gol i tri puta asistirao. Noć za pamćenje Panthersa i za zaborav Leafsa.

Kao i Zednik, tri pogotka je zabio i napadač Pheonixa Peter Mueller, ali na kraju to je bilo dovoljno da se osvoji samo bod kod Calgaryja. Nakon dva perioda bilo je 3:0 za goste iz Phoenixa, ali do kraja treće domaćini izjednačuju. Dion Phaneuf je zabio dva, a svojim prvim golom u 11 utakmica Jarome Iginla je odveo sve u produžetak. Na kraju je upravo Iginla u izvođenju penala odlučio pobjednika.

Carolina je izgubila kod Nashvillea, a to je iskoristio Washington i primakao se Hurricanesima na jedan bod na vrhu divizije. Alex Ovečkin je zabio dva gola. Atlanta je kod kuće izgubila od Flyersa, dok je Tampa našla žrtvu u St.Louisu. Detroit nastavlja s pobjedama, slavili su u Minnesoti, isto kao i Dallas koji je kod kuće nakon penala svladao Vancouver.

NHL, rezultati: Boston – Buffalo 2:4, NY Islanders – Anaheim 0:3, NY Rangers – Los Angeles 2.4, Atlanta – Philadelphia 2:3, Columbus – Washington 3:4 (OT), Toronto – Florida 0:8, Montreal – Ottawa 4:3, Nashville – Carolina 1:0, Minnesota – Detroit 2:3 (OT), St.Louis – Tampa Bay 4:5, Dallas – Vancouver 3:2 (SO), Calgary – Phoenix 4:3 (SO).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!