Zimski sportovi

Minnesota i Atlanta uvjerljivi kod kuće

Krešimir Ferlak • četvrtak, 31.01.2008.

Bila je to večer domaćina. Od šest utakmica koje su bile na rasporedu domaćini su slavili u pet. Minnesota je nanijela Ducksima četvrti uzastopni poraz, dok bi pobjeda nad Penguinsima mogla skupo koštati Atlantu...

Thrashersi su napokon pobijedili, ali su izgubili najboljeg strijelca i igrača. Ilja Kovalčuk je postigao pogodak krajem prve kojim je učvrstio vodstvo Atlante na 2:0, ali ubrzo zatim je morao napustiti utakmicu. U jednom duelu sa igračem Pittsburgha Jarkkom Ruutuom stradalo je koljeno i Kovalčuk se više nije vraćao na led. Njegovi suigrači su do kraja bez većih problema nadigrali Pittsburgh, ali zabrinutost u svlačionici domaćih se nije mogla skiti. Trenutno je prerano reći koliko dugo će Kovalčuk bit izvan leda, u Atlanti se nadaju čim manje, jer bez svog najboljeg strijelca teško mogu zamisliti dobre rezultate.

Minnesota je kod kuće uvjerljivo slavila protiv Anaheima koji sada neočekivano ulazi u seriju loših rezultata. Prvi period nije dao naslutiti katastrofu Ducksa, jer golova nije bilo, ali u drugom dijelu igre domaćini postižu četiri, a gosti samo jedan. Brian Rolston je otvorio seriju domaćih,a zatvorio ju je u trećem periodu mladi James Sheppard za konaćnih 5:1 domaćih. Anaheim je izgleda još uvijek mislima na odmoru ili u iščekivanju finske legende Teemu Selannea koji bi se momčadi trebao priključiti ovih dana.

San Jose je poveo kod Calgarya, ali u drugom periodu tri gola zaredom domaćih. U trećem dijelu gosti prijete, ali domaćini zadržavaju koncentraciju i rezultat. Veteran Owen Nolan briljirao je u redovima domaćih, postigao je tri pogotka. Jonathan Cheechoo je svojim desetim golom u sezoni minutu prije kraja smanjio na 5:4 ali dalje nije išlo. Cheechoo je prije dvije sezone postigao čak 56 golova, ali ove sezone je daleko od prave forme, te se još jednom pokazuje da kada Joe Thornton ne igra pravu utakmicu Sharksi teško dolaze do rezultata.

Nhl, rezultati: Minnesota – Anaheim 5:1, Atlanta – Pittsburgh 4:1, Florida – Buffalo 0:1, Detroit – Phoenix 3:2, Colorado – Chicago 6:3, Calgary – San Jose 5:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!