Zimski sportovi

Pobjedom Istoka završio All Star vikend

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 28.01.2008.

Bila su to dva dana pravog spektakla, uživanja za sve igrače, njihove obitelji, navijače koji su bili u Atlanti, ali i za one pred malim ekranima diljem svijeta. Subota je donijela zanimljiva nadmetanja u preciznosti, jačini udarca te izvođenju penala. Nedjelja je donijela utakmicu Istoka i Zapada.

Igrači obožavaju natjecanja koja nosi prvi dan All Star vikenda, a to se vidjelo i ovoga puta. Osmjesi na licima, uživancija na ledu i ipak malo i borbe da vaša konferencija pobjedi. U preciznosti su slavili igrači Istoka jer je branič Toronta Tomaš Kaberle pogodio sva četiri udarca. To je tek četvrti puta u povijesti da je netko imao četiri od četiri. U jačini udarca nije bilo iznenađenja, drugu godinu zaredom naslov odnosi kapetan Bostona Zdeno Chara. Najbrži igrač je Shawn Horcoff iz Edmonton Oilersa, dok je u zanimljivom natjecanju izvođenja penala gdje je važan bio dojam, a ne postignut pogodak jer su opći dojam ocjenjivala četiri suca slavio Istok. Aleksandar Ovečkin je nakon raspucavanja dobio bolje ocjene od napadača Anaheima Ryana Getzlafa i tako donio ukupnu pobjedu Istočnoj Konferenciji.

U nedjelju je na programu bila utakmica, koja je kao i obično bila puna lijepih akcija, golova, asistencija i obrana vratara. U 12 sekundi utakmice Rick Nash dovodi Zapad u vodstvo najbržim pogotkom u povijesti All Star utakmica. Do kraja perioda je Istok zabio pet golova zaredom i poveo sa velikih 5:1. Ovečkin je zabio dva gola u tom dijelu. No, od tada do sredine treće Zapad posiže četiri gola zaredom i izjednačuje rezultat, a Nash je upotpunio svoj hat-trick jer je postigao još dva pogotka. Nakon toga obje momčadi postižu dva gola i sa 7:7 se ulazi u zanimljivih zadnjih pet minuta. Do tada se igralo dosta ležerno, ali u zadnjih pet minuta su ipak obje momčadi pokazale da žele pobjedu. Uspjelo je Istoku. Marc Savard je zabio 21 sekundu prije kraja susreta i donio pobjedu Istoku na uvjetno rečeno domaćem terenu u Atlanti.

Kraj prekrasnog vikenda je donio proglašenje najkorisnijeg igrača utakmice. To je član Istoka i Caroline Eric Staal. Staal je zabio dva gola i asistirao za Savardov gol i tako ponio nagradu kao MVP. Svi su uživali i opustili se u ova dva dana, ali vremena za to više nema. Već sutra se nastavlja sezona i bezpoštedna borba za mjesta u doigravanju

Istok – Zapad 8:7 (Eric Staal 2, Andrei Markov, Alex Ovečkin 2, Brian Campbell, Marian Hossa, Marc Savard / Rick Nash 3, Scott Niedermayer, Ryan Getzlaf, Dion Phaneuf, Marian Gaborik)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!