Zimski sportovi

Detroit pobjedom do rekorda

Krešimir Ferlak • četvrtak, 03.01.2008.

Detroit Red Wingsi su u derbiju Zapada dočekali Dallas i pobjedom stigli do 30. slavlja u sezoni. Ove godine Detroitu je za 30 pobjeda trebala samo 41 utakmica i to je novi klupski rekord. S druge strane, Calgary nije stigao do nekog rekorda, ali je kod kuće osvojio bitne bodove protiv NY Rangersa.

Detroit je brzo zaboravio na domaći poraz od St.Louisa na Staru godinu i sa uvjerljivih 4:1 svladao Dallas. Seriju je pogotkom otvorio Dan Cleary, dok se povratnik u momčad Henrik Zetterberg istaknuo sa dviije asistencije. Valja još istaknuti da je prvi pogodak u dresu Red Wingsa postigao Dallas Drake. Gosti su teško dolazili u prilike za pogodak i tek su u pred kraj utakmice uspjeli postići poćasni pogodak. Detroit je prva momčad u ligi koja je stigla do 30. pobjeda u sezoni, a to će biti zapisano zlatnim slovima u klupsku knjigu rekorda jer nikada do sada nije Detroitu tebalo manje utakmica da stignu do broja 30. u kategoriji pobjeda.

Kristian Huselius negdje od početka prosinca igra u velikoj formi, a to su na svojoj koži najbolje osjetili NY Rangersi. Huselius je sa četiri poena, pogotkom i tri asistencije, predvodio svoje Calgary Flamese do pobjede 4:3. Kapetan Flamesa Jarome Iginla je pridodao dva pogotka, a kada njih dvojica imaju takvu večer pobjede Calgarya su uobičajena stvar. Jaromir Jagr je imao dvije asistencije za goste, ali nisu uspjeli izvući ništa više od časnog poraza.

Atlanta je nakon dva perioda imla prednost od 3:1 kod Caroline, no ipak su im trebali produžeci da stignu do pobjede. Ilya Kovalčuk je imao još jednu večer za pamćenje. Pogodak i tri asistencije i ponovno je bio prva zvijezda utakmice. Ipak, malo šlaga sa torte mu je oteo Marian Hossa koji je postigao pogodak u produžetku i tako donio dodatni bod na konto Atlante. Carolina je na kraju i zadovoljna bodom jer je u nekim trenucima izgledalo da je utakmica za njih izgubljena.

U ostalim utakmicama Edmonton je nakon produžetka svladao St.Louis, dok su domaće pobjede izborili New Jersey protiv Floride i Anaheim protiv Columbusa. Jedinu gostujuću pobjedu u regularnom djelu ostvario je Phoenix koji je u Denveru nadigrao Colorado sa uvjerljivih 5:2.

Nhl, rezultati: New Jersey – Florida 3:2, Carolina – Atlanta 4:5 (OT), Detroit – Dallas 4:1, St.Louis – Edmonton 2:3 (OT), Colorado – Phoenix 2:5, Calgary – NY Rangers 4:3, Anaheim – Columbus 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!