Zimski sportovi

Ovečkin prizemljio Senatorse, Calgary dobio Anaheim

Krešimir Ferlak • nedjelja, 30.12.2007.

Kraj ove kalendarske godine po dobrom će pamtiti Aleksandar Ovečkin. Alex The Great kako mu tepaju Amerikanci je sa četiri pogotka vodio svoje Capitalse do pobjede nad Ottawom. Calgary je pak bio bolji od Anaheima, iako su prvaci imali dva gola prednosti...

Ovečkin je prvi puta u karijeri postigao četiri pogotka i bio najjača karika Washingtona u pobjedi nad Ottawom 8:6. Luda utakmica u Ottawi, sa čak 14 pogodaka i iznenađujućom pobjedom gostiju. Osim sjajnog Ovečkina odličnu utakmicu za Capitalse je odigrao i Nicklas Backstrom koji je postigao gol i asistirao za još dva. Kod domaćih istaknuo se kapetan Daniel Alfredsson sa dva pogotka i asistencijom, ali to nije pomoglo Ottawi da se spasi od poraza.

Anaheim je sredinom drugog perioda poveo sa 3:1 na gostovanju kod Calgarya i činilo se da idu prema novoj pobjedi. No, tada slijedi veliki preokret domaćih. Do kraja utakmice Flamesi su postigli četiri pogotka, a nisu primili niti jedan i slavili sa 5:3. Predvodnici preokreta Calgarya bili su Jarome Iginla i Kristian Huselius. Svaki od njih je postigao dva gola i dodao još po jednu asistenciju za važnu pobjedu Flamesa kojima će, ćini se, svaki bod biti važan u borbi za doigravanje. Iako još nismo niti na polovici sezone već se može predvidjeti velika borba za ulazk među osam najboljih u svakoj konferenciji.

New York Rangersi su uvjerljivo slavili u Torontu sa 6:1. Ključna je bila igra sa igračem više jer su Rangersi postigli čak 4 pogotka kad su imali više igrača na terenu. Kapetanski je odigrao Jaromir Jagr koji je postigao gol i pridodao tri asistencije, a napokon je odlično odigrao i Petr Prucha koji je prvi puta ove sezone postigao dva pogotka na jednoj utakmici. Domaćini nisu pronalazili rješenja za odličan powerplay Rangersa te su u trećem periodu uspjeli postići samo poćasni gol.

Osim Ovečkina još je jedan Rus imao fantastičnu večer. Nikolaj Žerdev je briljirao u pobjedi svojih Columbus Blue Jacketsa protiv Caroline. U pobjedi 4:1, Žerdev je sudjelovao kod svakog gola svoje ekipe. Postigao je dva, a za dva je još asistirao. Mladi Žerdev ove sezone igra najbolji hokej u svojoj dosadašnjoj karijeri i tko zna, možda svojom dobrom igrom pomogne Columbusu da prvi puta u svojoj povijesti izbori doigravanje.

NHL, rezultati: Tampa Bay – Philadelphia 2:4, Colorado – Los Angeles 1:3, Toronto – NY Rangers 1:6, Ottawa – Washington 6:8, NY Islanders – New Jersey 5:2, Atlanta – Boston 5:0, Columbus – Carolina 4:1, Pittsburgh – Buffalo 2:0, Nashville – san Jose 2:5, Minnesota – Edmonton 5:4 (OT), Phoenix – Detroit 2:4, Dallas – St.Louis 5:4 (SO), Calgary – Anaheim 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!