Zimski sportovi

Montreal zaustavio Floridu

Krešimir Ferlak • subota, 29.12.2007.

Florida Panthersi su imali šansu pobjedom nad Montrealom eventualno se i izjednačiti sa Carolinom na prvom mjestu u diviziji. Ipak, još jedna odlična gostujuća predstava Canadiensa omogućila je Hurricanesima da svojom pobjedom nad Bostonom pobjedgnu na četiri boda Floridi...

Montreal će po dobrome pamtiti dva gostovanja u državi Florida. Prvo su uvjerljivo svladali Tampu, a sada i Floridu sa 5:1. Guillame Latandresse je zabio prvi gol za Montreal nakon samo nešto više od minute i pol igre. Najučinkovitiji igrač susreta bio je Chris Higgins koji je postigao pogodak i još asistirao za dva. Ipak, prva zvijezda utakmice bio je vratar Montreala Cristobal Huet. Huet je zaustavio čak 40 udaraca Floride i tako olakšao put do pobjede svojim suigračima. Udarci na gol su bili 41-21 za Floridu, ali mnogo precizniji i mirniji u završnici su bili gosti.

Carolina je tijesnom pobjedom nad Bostonom od 4:3 vratila prednost na četiri boda na vrhu divizije ispred Floride. Kapetan Rod Brind'Amour je postigao pogodak za vodstvo Caroline, Eric Staal je pridodao gol i asistenciju te su njih dvojica bili najzaslužniji za pobjedu domaćina. Početkom treće trećine Phil Kessel je zabio za smanjenje na 4:3, ali dalje nije išlo, bodovi su ostali u Carolini.

San Jose Sharksi su u utakmici raspoloženih vratara slavili na gostovanju u St.Louisu sa 1:0. Vratar Sharksa Evgeni Nabokov je ponovno briljirao i nije dopustio niti jednu pločicu u svoju mrežu. Nabokov je jedini vratar u NHL-u koji je branio u baš svim utakmicama ove sezone. S druge strane odličan je na golu St.Louisa bio Manny Legace, ali njemu je Milan Michalek uspio zabiti gol i tako donijeti pobjedu Sharksima. Prije toga Legace je obranio kazneni udarac Christianu Ehrhoffu, ali kod Michalekovog udarca je bo nemoćan i tako ipak nije uspio spriječiti poraz svoje ekipe.

Slično kao i u St.Louisu i na utakmici u Newarku kod New Jersey Devilsa glavnu riječ su vodili vratari, Martin Brodeur kod domaćih i Ryan Miller kod Buffalo Sabresa. Utakmica je u regularnom djelu završila 1:1, za domaće je zabio Mike Motteau, a za Sabrese Aleš Kotalik. U produžecima nije bilo golova pa se išlo sve do penala gdje je jedini pogodak postigao Zach Parise za novu pobjedu New Jerseya.

NHL, rezultati: New Jersey – Buffalo 2:1 (SO), Florida – Montreal 1:5, Carolina – Boston 4:3, St.Louis – San Jose 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!