Nogomet

Lovrek postao kralj jeseni

Zoran Zdelar • nedjelja, 09.12.2007.

Nikola Kalinić nije nastupio u Varaždinu, a taj njegov izostanak odlično je iskoristio Kruno Lovrek koji je s tri pogotka prilikom razbijanja momčadi Zadra preuzeo mjesto na vrhu ljestvice strijelaca. Odličan napadač Zagreba, prema brojnim izvorima, odigrao je posljednju utakmicu u dresu kluba iz Kranjčevićeve i navijači mogu zabrinuto gledati prema proljeću dok struka užurbano traži zamjenu za njegove sjajne igre...

Slika 1 od 2.

Vratar

Marin Skender (Osijek) – Cibalia u Osijeku nije bila ni približno tako bezopasna kao što bi se moglo zaključiti po konačnom rezultatu. Dok je domaći napad u Gradskom vrtu igrao utakmicu sezone, obrana se nije baš najbolje snalazila i morao je Skender redovito spašavati svoju mrežu te je tako postao jedan od zaslužnijih što je Cibalia tek jednom zatresla mrežu.

Obrana

Danijel Radiček (Slaven Belupo) – Nije samo Osijek odigrao ove subote najbolju utakmicu sezone. Slaven Belupo prvi je klub u povijesti Prve HNL koji je Dinamu uspio zabiti pet pogodaka, a da se napadači Modrih ne razigraju previše brinuo se, i to vrlo dobro, Danijel Radiček. Jurčić može biti iznimno zadovoljan kako je odrađivao svoje obveze na desnoj strani terena.

Igor Tudor (Hajduk) – U subotnjem susretu Tudor je odigrao kapetanski.Pravovremeno je startao na svaki pokušaj domaćina da kroz sredinu Hajdukove obrane ugrozi Balića. On i Sablić su se savršeno nadopunjavali i ovog vikenda dokazali da su pravo pojačanje za splitsku momčad.

Mirko Hrgović (Hajduk) - Nije imao previše posla na lijevoj strani obrane, ali je u potpunosti zaustavio Mujanovića u napadačkim akcijama. Mnogo važniji podatak je taj da je s dva pogotka odveo bijele na nedostižnih 0:3. Reprezentativac susjedne države odigrao je još jednu utakmicu na iznimno visokoj razini.

Veza

Mate Jajalo (Slaven Belupo) – Bivši junior prvoligaša iz Koprivnice ove sezone sjajno se uklopio u prvu momčad, a sve to okrunio je fantastičnom igrom protiv Dinama kojem je zatresao mrežu čak dva puta, čime se ne može pohvaliti previše nogometaša u HNL u posljednje vrijeme, barem ne veznjaka. Nastavi li ovako i na proljeće, neće previše vremena proći, a da ne zapne većim klubovima za oko.

Davor Kukec (Inter Zaprešić) - To je vezni igrač kojeg bi svaki klub želio imati kod sebe, barem sudeći po utakmici ove subote u Čakovcu. Asistirao je za prvi gol Intera, u ostatku utakmice bio spreman pomoći gdje god bude trebalo, a obrana Međimurja nije pronalazila rješenja za njegove lopte i najzaslužniji je za veliki preokret koji je napravila njegova momčad.

Mario Brkljača (Zagreb) - Zagrebov veznjak pokrenuo je svoju momčad prema pobjedi vodećim pogotkom u 11. minuti, a u dobar učinak dodao je i asistenciju Miroslavu Pejiću za važnih 3:1 rano u drugom poluvremenu. Osim pogotka i asistencije, imao je još nekoliko proigravanja koje suigrači nisu najbolje iskoristili, a vrijedi dodati i solidan obrambeni učinak u srednjem redu.

Mario Čutura (Zagreb) - Iskusni lijevi bočni Zagrebaša zaključio je solidnu polusezonu važnom ulogom u "potapljanju" Zadrana. Čutura se istaknuo pogotkom za 2:0 u završnici prvog poluvremena, a bio je i asistent Kruni Lovreku za njegov prvi pogodak na utakmici, za 4:1 dvadesetak minuta do kraja. Pored toga, dobro kombinirao i nadopunjavao se s Miroslavom Pejićem, koji mu je u završnici utakmice često pravio društvo na lijevom boku.

Napad

Stjepan Jukić (Osijek) – Iskusni napadač još je jedan od onih koji su ovu subotu iskoristili na najbolji mogući način i odigrali utakmicu sezone. Sudjelovao je Stjepan Jukić u akciji kod svakog postignutog pogotka. S dva gola i tri asistencije može biti oduševljen svojom igrom, a trener Lončarević može se samo nadati da će ponovno u ovoj formi biti i u nastavku prvenstva.

Kruno Lovrek (Zagreb) – Fantastičan napadač Ćirine momčadi igra sjajno već duže vrijeme. No, ove sezone njegova momčad ne bilježi baš najbolje rezultate, pa je samim time i njegova sjajna igra u maloj sjeni nekih drugih igrača. S tri pogotka Zadru ovog vikenda izbio je na prvo mjesto ljestvice strijelaca i tako zaključio jesen kao najbolji napadač Prve HNL.

Bojan Vručina (Slaven Belupo) – Nogometaš koji je već duže vrijeme na meti nekih inozemnih klubova također je dočekao još jedan trenutak slave. Sjajnom igrom protiv zagrebačkog Dinama s dva pogotka je ismijao braniče aktualnog prvaka, a Kocha doveo na rub živčanog sloma. Da je bio nešto precizniji mogao se još pokoji put upisati u listu strijelaca, a najbliži tome je bio u samom završetku kada je ipak za nekoliko centimetara promašio mrežu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!