Ostali sportovi

NHL: 4 igrača Colorada izabrana u All-Stars momčad

Tomislav Pacak • nedjelja, 14.01.2001.

Prvi puta nakon Penguinsa u sezoni 92-93, jedna momcad ima cak cetiri predstvanika na all-star utakmici, ovaj puta je to posebno prigodno jer je 51. po redu spektakl na rasporedu 4. veljace u dvorani Colorado Avelanchea u Denveru.

Vodecu momcad lige zastupat ce Patrick Roy (Kanada) na golu Sj. Amerike, Joe Sakic (Kanada) kao centar Sjeverne Amerike, Peter Forsberg (Svedska) kao centar Svijeta te legendarni branic Ray Buorque (Kanada). Stasitom Kanadjaninu koji je prije par tjedana proslavio 40. rodjendan ovo je 19. puta da ce igrati na all-star utakmici, nije ju propustio niti jednom nakon 1981 (druga sezona u NHL).

Ovo je cetvrta sezona kako se all-star igra u ovom formatu, gdje momcad Sjeverne Amerike sastavljena od igraca koji brane boje Kanade i SAD-a igra protiv momcadi Svijeta za koju igraju-svi ostali. Za Svijet ce ove godine utakmicu zapoceti Dominik Hasek (Ceska) na golu, branici Lidstrom (Svedska) i Ozolinsh (Latvija), krila Pavel Bure (Rusija) i Jaromir Jagr (Ceska-najvise glasova ukupno), te kao centar Peter Forberg (Svedska).

Boje Sjeverne Amerike branit ce vec spomenuti Bourque, Roy i Sakic (svi Kanada), branic Chris Pronger (Kanada), te krila Kariya i Fleury (oba Kanada). Prosle godine su igraci Svijeta pobjedili sa 9-4 uz tri gola i asist Pavela Burea, dok su prva dva susreta dobili igraci Sjeverne Amerike.

Boston Bruinsi i NY Rangersi su momcadi koje ocito idu u dva suprotna smjera. Dva gola Guerina i Eloranta bila su dovoljna Bruinsima za 4-1 pobjedu protiv Rangersa koji se zaista muce u zadnje vrijeme. To im je bila deveta utakmica zaredom bez pobjede (0-8-1), te jedanaesta zaredom bez pobjede u gostima (0-10-1), tako da su sada prilicno zaostali za osmim mjestom na istoku, koje trenutno pripada upravo Bruinsima.

Phoenix je tesku seriju gostovanja zavrsio porazom u Montrealu, bio je to jedan od rijetkih dana nakon kojeg se moglo vidjeti trenera Canadiensa Thierrina sa smjeskom na licu. U pobjedu slabih Canadiensa Brian Savage je "uklesao" dva gola.

Dobru utakmicu nakon koje su i jedni i drugi bili zadovoljni odigrali su Maple Leafsi i Devilsi, susret u New Jerseyu je zavrsen 4-4 nakon produzetka. Kod momcadi iz Toronta istaknuli su se Hoglund sa tri asista i kapetan Sundin sa golom i asistom, dok su ponajbolji "Vragovi" bili McKay sa dva gola i Gomez sa tri asista.

Konacno se "dogodio" i jedan dan koji je zaista razveselio navijace NY Islandersa. Nakon sto su u velikoj ceremoniji odali pocast treneru Billu Torreyu, arhitektu Islandersa iz osamdesetih koji su ponijeli cetiri Stanley Cupa, ovaj put je cak i danasnja momcad na ledu usrecila navijace pobjedom 6-5 nad Penguinsima.

Opet su dobro za Pittsburgh odigrali Jagr (1+2) i Lemiux (2 gola), imali su i podrsku Strake (2 gola), no bez raspolozenog vratara nisu mogli protiv Islandersa te super raspolozenog Mariusza Czerkawskog (3+1). Washington se opet pokazao kao jedna od momcadi u najboljoj formi, a Peter Bondra opet igra kao prije par godina kad je bio prvi strijelac lige. Bondrin gol i asist su pripomogli Capitalsima doci do nove pobjede, zrtva su bili Trashersi koji su igrali bez svog prvog igraca Audettea.

Ottawa je pobjedila slabi Calgary sa 5-2, Alfredsson sa tri asista te York i Yashin (oba 1+1) su predvodili Senatorse do pobjede koja ih drzi u utrci sa Devilsima za prvo mjesto na Istoku. U derbiju dana, St. Louis je slavio u LA-u sa 4-2, iako su igrali bez dvojice vodecih strijelaca Turgeona i Demitre, istupio je rookie Daniel Corso sa golom i dva asista za svoje suigrace.

Na istoku je osam najboljih momcadi jako blizu jedna drugoj, trenutno su vodeci Ottawa i New Jersey sa po 52 boda, slijede ih Toronto, Buffalo i Philadelphia, malo zaostaju Pittsburgh i Washington, dok zadnje mjesto koje vodi u playoff drzi Boston.

Lavina iz Colorada se i dalje kotrlja na prvom mjestu ,ne samo zapada vec lige, sa 64 osvojena boda, slijedi ju Blues iz St. Louisa sa 61 i par utakmica manje. Iza njih su Red WIngsi i Sharksi sa 58, pa onda Vancouver, Dallas, Phoenix i Edmonton, kojeg dostici pokusava LA.

I dalje je vodeci strijelac lige Joe Sakic sa ukupno 62 poena, takodjer je vodeci strijelac sa 25 golova, te drugi asistent (prvi je Doug Weight sa 39). Na ljestvici strijelaca drugo mjesto drzi Theo Fleury (56), treci je Donald Audette (53), a svima se brzo priblizava Jaromir Jagr koji briljira od povratka Maria Lemiuxa. Rezultati: NY Rangers at Boston 1-4, Phoenix at Montreal 2-5, Toronto at New Jersey 4-4, Pittsburgh at NY Islanders 5-6, Atlanta at Washington 1-4, Philadelphia at Florida 4-1, Ottawa at Calgary 5-2, St. Louis at LA Kings 4-2, Nasville at San Jose 5-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!