Zimski sportovi

Briljantna večer Crosbya i Parisea

Krešimir Ferlak • subota, 01.12.2007.

Sidney Crosby je odigrao utakmicu kakva se, od vjerojatno najboljeg igrača svijeta i očekuje. Predvodio je Pittsburgh protiv Dallasa i oduševio gledatelje u dvorani i pred malim ekranima. S druge strane i mladi napadač Devilsa Zach Parise pokazao je zašto je najveća američka nada…

Pittsburgh je kod kuće na krilima Crosbya slavio protiv uvijek neugodnog Dallasa. Crsoby je postigao dva pogotka i bio stalna prijetnja za vrata gostiju. Nekoliko odličnih prodora, driblinga i dodavanja koji su dizali gledatelje sa svojih stolica. I druga velika zvijezda Penguinsa Evgeni Malkin se iskazao postigavši četvrti gol Pittsburgha nakon odličnog prodora Petra Sykore.

New Jersey Devilsi su kod kuće razbili Montreal sa 4:0. Zach Parise je sudjelovao kod svakog pogotka, a postigao ih je tri dok je za jedan još i asistirao. Bio je to prvi hat-trick u Pariseovoj karijeri, a s obzirom na to kako igra bit će ih još dosta. Na golu Devilsa briljirao je Martin Brodeur, a kada on tako igra Devilsi uglavnom pobjeđuju.

Chicago je rasturio Phoenix sa čak 6:1. Ovo je druga utakmica nakon povratka Martina Havlata i druga uvjerljiva pobjeda Chicaga zaredom. Ipak ovoga puta prva zvijezda je bio mladi branič Dustin Byfuglien koji postigao čak tri pogotka i dodao za jedan. Odličan je bio i Tuomo Ruutu sa dva pogotka, a Havlat je imao jednu asistenciju. Chicago izgleda sve bolje, samo je pitanje mogu li pobjeđivati u kontinuitetu što im je bio najveći problem do sada.

Probudio se i veliki Joe Thornton. Od kad je došao u San Jose nitko u ligi nema više poena od njega, ali ovaj početak sezone nije bio na njegovoj razini. Jučer je zato sa dva pogotka i asistencijom vodio svoje Sharkse do pobjede nad Coloradom. Nitko ne sumnja da će Joe igrati na svojoj razini, samo treba i raspoložene suigrače za veće domete, kojih zasada nema previše.

NHL, rezultati: New Jersey – Montreal 4:0, Carolina – Washington 4:3, Pittsburgh – Dallas 4:1, Minnesota – St.Louis 3:2 (OT), Chicago – Phoenix 6:1, Edmonton – Anaheim 5:1, San Jose – Colorado 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!