Zimski sportovi

Brodeur zaustavio Atlantu

Krešimir Ferlak • subota, 24.11.2007.

Dan nakon proslave Dana zahvalnosti odigrano je čak deset utakmica. Posebnu pozornost privukla je utakmica u Atlanti gdje je domaćin u velikoj formi dočekao New Jersey...

Martin Brodeur je napokon uhvatio pravu formu. Sezonu je počeo s dosta problema, no nakon što je uhvatio 500. pobjedu karijere brani sve bolje. Jučer je u Atlanti zaključao svoju mrežu i obranio sve udarce domaćina, dok s druge strane njegovi napadači su bili tri puta uspješni. Najviše se istaknuo Jamie Langenbrunner s tri asistencije. Langenbrunner se nakon povratka od ozljede nametnuo kao jedan od glavnih igrača Devilsa.

New York Rangersi su pali na Floridi nakon penala. Pogotkom Chrisa Drurya Rangersi su poveli, no Florida brzo okreće utakmicu. Drury je svojim drugim pogotkom vratio stvari na početak. Otišlo se sve do penala gdje je tek deveti izvođač bio precizan. Bio je to kapetan Floride Olli Jokinen koji je donio veliko slavlje Panthersima.

Prvaci Ducksi pali su kod kuće protiv preporođenog Phoenixa. Nakon što su prošli tjedan upravo iz Anaheima doveli vratara Ilju Brizgalova, Phoenix ne zna za poraz. Protiv Anaheima su pobijedili nakon penala. Junak je bio Čeh Radim Vrbata koji je u regularnom djelu postigao dva pogotka, a onda i u izvođenju kaznenih udaraca bio precizan. Za Anaheim je dva gola zabio kapetan Chris Pronger, ali nije bilo dovoljno.

Washington je nakon trenera doživio pozitivni šok i slavio na vrućem terenu kod Philadelphije. Junak Capsa je bio mladi Šveđanin Nicklas Backstrom. Backstrom je jučer slavio 20. rođendan i za poklon je postigao ključni gol u produžetku za pobjedu 4:3. Još prije je dodao i dvije asistencije i tako zasluženo bio prva zvijezda susreta.

NHL, Rezultati: Boston – NY Islanders 2:1, Philadlephia – Washington 3:4 (OT), Minnesota – Columbus 0:4, Aanheim – Phoenix 3:4 (SO), Carolina – Tampa Bay 4:3, Buffalo – Montreal 4:2, Atlanta – New Jersey 0:3, Florida – NY Rangers 3:2 (SO), St.Louis – Vanocuver 3:1, Dallas – Toronto 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!