Nogomet

Bodovi koji život znače

Marko Kljaić, Ivana Jurica • petak, 23.11.2007.

Za razliku od Varteksa koji već pet kola ne zna za poraz, nogometaši Šibenika u Varaždin putuju u drugačijem ozračju. Dva remija na domaćem terenu (Zadar, Inter) i što je još bitnije gubitak važnih bodova, ali i približavanje ostatka momčadi s dna, prisiljavaju Šibenčane da do kraja ovog dijela prvenstva maksimalno stisnu kako bi pokušali osvojiti što više bodova...

Prva prilika za to već je u subotu u Varaždinu. Iako je domaćin nakon lošeg prvog dijela sezone bio uvjerljivo posljednji, sada je u naletu. Šibenski je cilj ostati neporažen, jer donijeti bod s gostovanja uvijek je uspjeh. No, bod(ovi) kod izravnog suparnika u ovom bi slučaju vrijedili dvostruko. Do sada, Šibenik je u Varaždinu ostvario dvije pobjede i tri remija. Nitko ne bi imao ništa protiv da se ta statistika poboljša nakon subotnje utakmice.

Uoči te utakmice trener Kalinić ima nešto manje problema s ozlijeđenima nego u posljednje vrijeme. Vratar Runje koji je sezonu i započeo u Varaždinu, upravo tamo će se i vratiti na gol Šibenika nakon ozljede. Raič i Roglić, dvojica vrlo važnih igrača, oporavljaju se od ozljeda, ali vjerojatnije je da se s njima neće riskirati, pa bi trebali propustiti dvoboj u baroknom gradu.

Izostat će i branič Ante Kulušić i napadač Marin Batur, koji odrađuju kaznu zbog crvenih kartona. U odnosu na sastav iz posljednje utakmice protiv Intera vratit će se i napadač Ermin Zec koji je s U-21 reprezentacijom BIH igrao kvalifikacije. Zec već više od dva mjeseca nije poentirao u dresu Šibenika. Možda je Varaždin prava prilika za to.

S druge strane, Dražen Besek nema većih problema s ozlijeđenim igračima. Napadač Fabio do kraja je zaliječio svoju ozljedu i trebao bi krenuti od prve minute. U napadu će mu se pridružiti Borut Semler, koji igra sve bolje i bolje. Već i vrapci na grani znaju da će vezni red, a tako i cijelu momčad predvoditi kapetan Miljenko Mumlek.

Ispred vratara Mađarića i u subotu će stajati iskusni trojac Zoran Ivančić - Mario Lučić - Andrija Balajić. Po svemu sudeći, Ivan Conjar će propustiti nadolazeći susret, a zamijenit će ga Drago Papa. Posljednjih nekoliko susret Varteks igra odlično s četvoricom u posljednjoj liniji, tako da Besek neće mijenjati sustav.

Što se tiče dvotjednog prekida zbog reprezentativnih obaveza, Varaždinci su odigrali dva prijateljska susreta. U prvom su odigrali 3:3 s gradskim trećeligašem Slobodom. Nekoliko dana kasnije protivnik je bila slovenska Drava iz Ptuja. Rezultat je i u ovom susretu bio izjednačen - 2:2. Oba susreta pomoći će varaždinskom strategu u odluci koji će igrači napustiti klub u zimskom prijelaznom roku.

Mogući sastavi:

Varteks: Mađarić, Lučić, Ivančić, Balajić, Papa, Prahić, Mujanović, Brezovec, Semler, Fabio.

Šibenik: Runje, Milanović, Gruica (Brgles), Bonacin, Lapić, Tabi, A. Bulat, Grizelj, Vitaić, Gabriel, Zec.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!