Nogomet

Ruski mediji: "Hvala, Hrvati! Hvala, braćo!"

HINA • četvrtak, 22.11.2007.

Rusiju je preplavio val zahvalnosti i simpatije prema Hrvatskoj u četvrtak i svi ruski mediji hvale hrvatsku nogometnu reprezentaciju za veličanstvenu utakmicu na Wembleyu protiv Engleske i zahvaljuju joj što ih "vodi sa sobom" na Europsko nogometno prvenstvo 2008...

Sovjetskij sport piše na naslovnici velikim slovima na hrvatskom jeziku "Hvala vam, Hrvatska!".

"Pokazavši nevjerojatni nogomet u Londonu reprezentacija Hrvatske opovrgnula je sva nagađanja i prognoze prije utakmice, zasluženo je pobijedila Engleze i poslala na Europsko prvenstvo u Austriju i Švicarsku reprezentaciju Rusije. Hvala, Hrvatska!".

"Zahvaljujemo hrvatskoj reprezentaciji za beskompromisnost, želji da budu bolji u svemu i povećani interes u Rusiji za Euro 2008. Vjerojatno se nitko neće iznenaditi ako 29. lipnja 2008. Hrvati postanu prvaci Europe. Takav je ishod vrlo vjerojatan. Ruski nogometaši trebaju pogledati video snimku londonske utakmice i spremiti se odraditi avans koji su im dali Bilić i hrvatska reprezentacija".

Slika 2 od 3.
Foto: Dragan Kovač

Pod naslovom "Hvala, Hrvati! Hvala, braćo!" Komsomoljskaja pravda piše da je Rusija prošla zahvaljujući "zaglušujućem porazu" Engleza od strane Hrvata.

Gazeta donosi na svojim internet stranicama intervju s igračem ruske reprezentacije Jurijem Žirkovom pod naslovom "Oliću smo već zahvalili" koji kaže "Hrvati su nam dali prekrasan poklon".

Politički list Vzgljad piše da su Hrvati spasili Rusiju. "Hvala, Hiddink! Hvala Hrvatska! Zbogom, Engleska!", navodi se u listu i ističe da je Hrvatska napravila čudo za Rusiju pobijedivši na legendarnom Wembleyu koji davno nije vidio takvu utakmicu.

"Dogodilo se čudo. Hiddinkova ekipa ide na Euro 2008. Ruska reprezentacija iskoristila je šansu koju joj je poklonila hrvatska momčad i zaradila je put na Europsko prvenstvo zahvaljujući neizražajnoj pobjedi nad Andorom", piše Moskovskij komsomoljec.

Agencija RIA Novosti prenosi da je prvi potpredsjednik ruske vlade Sergej Ivanov pozvao ruske nogometaše da na Europskom prvenstvu igraju kao Hrvati, a da je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao da će navijati za rusku reprezentaciju i "uživati u igri Hrvatske".

Slika 1 od 2.
Foto: Dragan Kovač

Nakon utakmice u Londonu Rusiju je preplavio val simpatije i zahvalnosti prema hrvatskoj reprezentaciji. Tako je sat vremena nakon završetka utakmice u ruskoj Wikipediji osvanulo da je "hrvatska nogometna reprezentacija slavna momčad koja je ruskoj reprezentaciji omogućila odlazak na Europsko prvenstvo pobijedivši Englesku na Wembleyu sa 3:2", piše Russian Business na svojoj inertnet stranici.

Ruske novinske agencije prenose da je "veličanstvenim prikazom napadačkog nogometa Hrvatska zaradila povijesnu pobjedu".

"Hrvatska je povela Rusiju sa sobom", navodi se na jednoj ruskoj sportskoj internet stranici dok Rusija slavi svoj nevjerojatni povratak.

Milijuni Rusa stiskali su palčeve za Hrvate koji su priredili pravu nogometnu borbu u Londonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!