Nogomet

Bilić Englezima: "Probudite se"

Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • četvrtak, 22.11.2007.

Nakon razgovora s hrvatskim novinarima, Slaven Bilić odgovorio je na nekoliko pitanja Engleza. Iz svake izjave su se mogli pročitati samopouzdanje i ponos. Iz Londona za Sportnet.hr Bernard Jurišić i Tomislav Pacak...

Ponašanje engleskih novinara konačno je dokazalo da Hrvatsku tretiraju ravnopravnom: "Sjajno je što smo pokazali visoku razinu igre , timski rad, individualnu kvalitetu i karakter. Uvijek se jako teško vratiti nakon preokreta, ali igrači su pokazali svoj karakter i morate se složiti da smo ovo večeras i više nego zaslužili."

Engleze je zanimala Bilićeva dijagnoza kraha engleskog nogometa: "Ne mislim da se išta posebno događa s engleskim nogometom. Ovo je bila najteža skupina, tri reprezentacije su zaslužile proći i morate se pomiriti s time da je Hrvatska svojim igrama na terenu pokazala da je najbolja."

Posebno je bio zanimljiv odgovor na engleske napise kako nitko od Hrvata ne bi mogao ući u engleskih prvih 11. Biliću kao da je zatitrala žila na čelu: "Volim vaš nogomet, imate sjajne igrače, ali puno dobrih igrača ima i u malim zemljama, za koje ne znate, a koji mogu igrati sjajan nogomet. Probudite se..."

Slika 1 od 2.
Foto: Dragan Kovač

Bi li bio zadovoljan s remijem uoči utakmice? "Naravno da je remi na Wembleyju dobar, ali mi smo željeli igrati, biti što ofenzivniji i prikazati se u pravom svjetlu. Naši igrači su pokazali da imaju i vještinu i da mogu puno trčati. Evo pogledajte Modrića recimo, on može trčati cijeli dan."

Jedan od Engleza bio je iznenađen fantastičnim izdanjem hrvatskih navijača: "Svugdje ima luđaka, zar vi Englezi niste izmislili huligane? Ne možete reći da su svi Hrvati rasisti ako 10 pijanih vrijeđa bilo koga, a ni ne znaju zašto. Mi smo turistička zemlja, dobra nacija, ponašamo se pristojno."

Bilić nije htio komentirati jedanaesterac prije nego pogleda snimku, premda mu je prvi dojam rekao da jedanaesterca nije bilo. Engleze je zanimao i komentar izvedbe vratara Carsona što je Bilića rasplamsalo: "Teško mi je komentirati engleske stvari, ali to se događa. Međutim, nemojte kriviti vratara, mi smo danas bili bolji i to je to. Morate biti iskreni i priznati i da su Robinson u Zagrebu i Carson večeras bili vaši najbolji igrači, bez obzira na kikseve."

Posljednje pitanje bilo je upućeno glede njegove karijere u Premiershipu na što je Bilić s osmjehom odgovorio da uživa u svom poslu i da se nada da će ova pobjeda potaknuti HNS da mu daju bolji ugovor.

Jedan od engleskih novinara dobacio je iz zadnjeg reda Biliću "dođi kod nas", međutim, ništa od toga. Englezi će Bilića najprije morati gledati u Švicarskoj i Austriji...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!