Ostali sportovi

Žene i pjeskaši bez love zbog muških

Ivana Strahija • utorak, 13.11.2007.

Nije trebalo dugo čekati da se u javnosti opet pojavi negativna vijest vezana uz Hrvatski odbojkaški savez. Igor Omrčen, dosadašnji kapetan muške odbojkaške reprezentacije upozorio je kako postoji realna mogućnost da Hrvati ne skupe dovoljno novca za odlazak na pretkvalifikacije za Olimpijske igre.

Omrčen je drvlje i kamenje svalio na HOS, kojeg smatra odgovornim za moguć neodlazak na olimpijske pretkvalifikacije, koje se u Italiji igraju od 28. studenog. Slijedom toga, odlučili smo se propitati u Savezu koja je njihova strana priče.

Naš je sugovornik bio Petar Rilović, glavni tajnik HOS-a, koji je iz neba pa u rebra izjavio: "Muška je reprezentacija jedini krivac što u Savezu nema novca, a nema za žene ni za odbojku na pijesku."

Kako Rilović kaže, na računu ima još 20 tisuća kuna, što je dakako premalo za pretkvalifikacije: "Odgovoran je Hrvatski olimpijski odbor, koji je novac raspoređen za financiranje pretkvalifikacija i kvalifikacija, kojih 220 tisuća kuna, preusmjerio na Europsko prvenstvo, na traženje Malevića i reprezentacije. Tako smo ostali bez planiranog, pa je jasno da smo u problemima."

No, Rilović je isto tako uvjeren da će novca biti i da će odbojkaši otići u Italiju: "Vjerujem da će se i za to namaknuti sredstva, no činjenica jest da muški traže previše za premalo rezultata. Uz to, novac koji se izdvaja za odbojku krivo je raspoređen, pa recimo 17 škola odbojke koje se financira pokazuju jako malo."

"S druge strane, pogledajte žensku reprezentaciju, djevojke rade bez novca, promijenile su tri izbornika i ne žale se. A praktički su osigurale kvalifikacije! I ne samo to, nego ni jednoj ne pada na pamet odbiti poziv u reprezentaciju, a postava uspješno nastupa i bez šest ozljeđenih igračica", pohvalio je odbojkašice Rilović.

Omrčen je najavio i da više neće igrati za reprezentaciju, jer ne vjeruje da će se uvjeti popraviti: "Svakome bi trebala biti čast igrati za reprezentaciju i nositi hrvatske boje. Ako njemu nije, to je njegov problem, no vjerujem da će nedostajati u postavi, pošto imamo svega sedam ili osam odličnih odbojkaša", zaključio je Rilović.

Sve ovo miriše na još jedno medijsko prepucavanje koje bi moglo uslijediti. Nestrpljivo očekujemo rasplet situacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!