Zimski sportovi

Domaći porazi Ottawe i Caroline

Krešimir Ferlak • petak, 09.11.2007.

Od sedam utakmica noćašnjeg programa, nekoliko njih privlači posebnu pozornost. Ottawa je doživjela prvi poraz na domaćem ledu ove sezone, dok je Tampa Bay prvi puta pobijedila kao gost...

Scotiabank Place nije mjesto s kojeg se često nose bodovi. Ustvari, ove godine ih još nitko nije odnio. Washington je došao u Ottawu nakon nekoliko slabih utakmica, ali je noćas odigrao najbolje ove sezone. Viktor Kozlov je otvorio seriju svojim pogotkom, dodao je i dvije asistencije, a svoj prvi NHL gol postigao je mladi švedski playmaker Nicklas Backstrom. Ottawa se pokušala vratiti, ali nije išlo. Priču je završio Aleksander Ovečkin za konačnih 4:1 Capitalsa.

Tampa Bay je protiv Caroline došla do svoje sedme pobjede ove sezone. Ali tek prvi na gostujućem ledu. U utakmici osvajača Stanley Cupa iz 2004. i 2006., Vaclav Prospal je bio junak. Postigao je gol, dodao dvije asistencije, a Vincent Lecavalier je dodao gol i dodavanje. Nakon sedam gostujućih poraza Tampa se osladila, a igrači Caroline, koji uz Ottawu igraju najbolje na Istoku do sada, nisu uspjeli nastaviti svoj odličan niz.

U ostalim susretima, novi poraz Penguinsa, ovaj put kod Rangersa. Phoenix Waynea Gretzkog je u velikoj formi, u dva dana pali su Anaheim i Dallas, dok je Vancouver nanio Calgaryju četvrti uzastopni poraz.

NHL, Rezultati: New Jersey – Philadelphia 4:1, NY Rangers – Pittsburgh 4:2, Carolina – Tampa Bay 1:5, Boston – Montreal 1:2, Ottawa – Washington 1:4, Calgary – Vancouver 2:3, Phoenix – Dallas 5:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!