Zimski sportovi

Pittsburgh i Dallas uvjerljivi u gostima

Krešimir Ferlak • utorak, 06.11.2007.

Pittsburgh će zasigurno imati lijepo sjećanje na prvo gostovanje u novoj dvorani Devilsa, Prudential Center. Domaćinima su sprašili pet komada. Na isti način je i Dallas zasjao u Anaheimu...

Ipak, izvještaj ću početi sa New York Rngersima i Henrikom Lundqvistom. Kralj Henrik je nadimak koji su mu nadjenuli navijači, a Lundqvist tako i igra. U zadnje četiri utakmice primio je samo dva gola i bio glavni razlog zašto su Rangersi pobijedili sve četiri utakmice. Potencijalno najopasniji napad lige još ne klapa kako treba, ali zbog Lundqvista du im dosta dva ili čak jedan gol da upišu pobjede. Tako je bilo i jučer, Philadelphia je pala golovima Jaromira Jagra i Brendana Shanahana. Mreža Lundqvista je ostala netaknuta.

U Newarku, kod New Jerseya, Pittsburgh je lako došao do pobjede. Domaćini kao da se nisu pojavili na utakmici, Penguinsi su lakoćom stizali do gola Devilsa, utrpavši ih do kraja ček pet. Sidney Crosby je postigao dva gola, bivši Devil Petr Sykora gol i asistenciju. New Jersey će morati, i to brzo, promijeniti pristup utakmicama, jer sa onakvim od noćas, nemaju što tražiti u borbi za doigravanje.

Prvacima je novi, bolni udarac zadao Dallas. Nakon dvije uzastopne pobjede, Anaheim se nadao da je krenula serija, ali utakmica sa Dallasom samo je donijela nove briga za trenera Aneheima Randya Carlylea. Starsi su slavili 5:0, Jere Lehtinen, Mike Ribeiro i Sergei Zubov bili su nezaustavljivi za obranu domaćih, svaki je upisao po tri poena. Dallas je bio u jednoj lošoj seriji, a za povratak pobjedama nisu mogli izabrati bolju utakmicu od ove protiv aktualnih prvaka i divizijskih konkurenta.

Treba još napomenuti da Carolina i dalje igra odlično. Sa 5:0 je razbijen Washington. Cory Stillman je upisao hat-trick. Montreal je svladao Buffalo, Florida Tampu, dok su Colorao i Minnestoa nadigrali divizijske konkurente, Calgary odnosno Edmonton.

NHL, Rezultati: Carolina – Washington 5:0, New Jersey – Pittsburgh 0:5, NY Rangers – Philadelphia 2:0, Montreal – Buffalo 2:0, Florida – Tampa Bay 4:3, Minnesota – Edmonton 5:2, Colorado – Calgary 4:1, Anaheim - Dallas 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!