Zimski sportovi

Carolina nastavila niz, Minnesota zaustavljena

Krešimir Ferlak • četvrtak, 25.10.2007.

Pet utakmica je bilo prošle noći na programu i na kraju pet pobjeda domaćina. Carolina iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje, dok je Minnesota, koja je dosad izgledala kao najbolja momčad lige, doživjela prvi pravi poraz.

Minnesota je došla u Calgary kao jedina momčad bez poraza u regularnom djelu utakmice. Imali su dosad jedan poraz nakon produžetaka, ali nikada do sada nisu pali nakon 60 minuta. I u Calgaryu je sve tako izgledalo nakon prve. 3:0 za Minnesotu. Zabio je Brian Rolston, dva puta asistirao Marian Gaborik i činilo se da je utakmica već praktički gotova. Ali onda se budi Calgary. Do kraja je trio Jarome Iginla, Alex Tanguay i Daymond Langkow čak pet puta probio obranu Minnesote i donio veliku pobjedu Flamesima. Kapetan Iginla nakon dvije za njega prosječne sezone, na početku ove ponovno izgleda kao u najboljim danima.

Carolina Hurricanesi su prije dvije godine uzeli naslov, prošlu prespavali, a sada su opet krenuli uraganski. Zadnji koji su to na svojoj koži osjetili su igrači Buffala. Carolina predvođena kapetanom Rodom Brind'Amourom i Ericom Staalom je sa 6:2 pomela sa terena Sabrese. Buffalo nikako da nađe pravu igru kao zadnje dvije sezone, dok je Carolina uz Ottawu trenutno najbolja momčad Istočne konferencije.

U Detroitu su domaćini sa 3:2 svladali Vancouver. Utakmicu je u neizvjesnosti držao vratar gostiju Roberto Luongo, jer su udarci na gol bili 39:15 za Red Wingse. Dva gola je postigao Tomas Holmstrom. Washington je na krilima Alexandra Ovečkina svladao Tampu, dok je u pobjedi Floride nad Philadelphiom, kapetan Panthersa Olli Jokinen postao najbolji strijelac u povijesti Floride.

NHL, Rezultati: Washington – Tampa Bay 5:3, Florida – Philadelphia 4:3, Carolina – Buffalo 6:2, Detroit – Vancouver 3:2, Calgary – Minnesota 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!