Zimski sportovi

Napokon pobjeda Atlante, Senatorsi nastavili niz

Krešimir Ferlak • petak, 19.10.2007.

Atlanta Thrashersi više nisu jedina momčad bez boda, napokon su i oni slavili. Devet utakmica je odigrano, strijelci su opet bili vrlo raspoloženi, vidjeli smo nekoliko vrhunskih utakmica...

Smjena trenera u Atlanti ipak je donijela pozitivni šok i Thrashersi su našli prvu žrtvu. Vođeni generalnim menadžerom i sada privremenim trenerom Donom Wadellom, igrači Atlante svladali su NY Rangerse 5:3. Napokon su sve Atlantine linije igrale dobro, čak pet različitih strijelaca i jedino je Marian Hossa imao dva poena kod domaćih. Prava timska pobjeda i možda početak novog, boljeg razdoblja u Olimpijskom gradu.

Ottawa i dalje maršira i ne posustaje. Ovoga puta pobijeđen je Montreal, ali Canadiensi se nisu predali lako. Tri puta su se vraćali i tek pogodak Jasona Spezze nešto manje od 7 minuta prije kraja je donio Senatorsima pobjedu od 4:3. Daniel Alfredsson je upisao tri asistencije, a kod Montreala, Alex Kovalev je postigao pogodak i barem malo se odužio treneru nakon kritiziranja poslije poraza od Floride.

U sudaru velikana na Zapadu, Detroit je odnio pobjedu iz San Josea. Sharksima izgleda rane još nisu zacijelile i nakon što su ih izbacili iz doigravanja lani, Red Wingsi su ponovno nadigrali San Jose. Brian Rafalski je upisao gol i dvije asistencije, a iako je igrao pod ozljedom vodeći strijelac lige Henrik Zetterberg je ponovno bio sjajan sa pogotkom i asistencijom i sada već ima 15 bodova u 8 utakmica. Obrana Detroita je bila odlična, Joe Thornton je ostao bez poena, a na golu Detroita Chris Osgood trenutno bolje kotira od legende Dominka Hašeka.

U ostalim susretima valja izdvojiti hat-trick za pobjedu NY Islandersa nad Washingtonom. Anže Kopitar je upisao tri boda, ali ni to nije bilo dostatno da se Los Angeles spasi poraza u Calgaryu. Boston je kod kuće svladao Tampu Bay, kao i Toronto Floridu te Philadelphia New Jersey, a uspješni gost je bio Edmonton kod Phoenixa.

NHL, Rezultati: Boston – Tampa Bay 4:1, Philadelphia – New Jersey 4:0, Washington – NY Islanders 2:5, Atlanta – NY Rangers 5:3, Toronto – Florida 3:2, Ottawa – Montreal 4:3, Phoenix – Edmonton 2:4, Calgary – Los Angeles 4:3, San Jose – Detroit 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!