Zimski sportovi

Devilsi slavili u Pittsburghu

Krešimir Ferlak • četvrtak, 18.10.2007.

Četiri utakmice odigrane su prošle noći u NHL ligi. Najviše pozornosti je privukla utakmica u Pittrsburghu. S pravom, bila je to ponajbolja utakmica dosadašnjeg dijela sezone.

New Jersey Devilsi su na kraju izvukli pobjedu iz Mellon Arene u Pittsburghu. Bila je to luda utakmica, puna preokreta, kontroverzi, isključenja, poništenih golova... Poveli su Devilsi, preokrenuli Penguinsi, na kraju ipak slavili gosti.Travis Zajac postigao je dva pogotka, Zach Parise pridodao tri asistencije za slavlje Devilsa. Kod Pittsburgha gol i dvije asistencije je imao Sergei Gonchar, po dva poena pridodali su Evgeni Malkin i Sidney Crosby.Završilo je 5:4 za New Jersey.

Prvaci nakon slabijeg starta kreću s pobjedama. Drugu uzastopnu pobjedu ostvarili su protiv Nashvillea. Corey Perry, Petteri Wirtanen i Andrew Miller donijeli su pobjedu Anaheimu. Gosti su postigli tek jedan pogodak preko Ryana Sutera.

Dallas je u pobijedio kod Columbusa, junak je bio Jussi Jokinen. Mladi Finac je postigao prvo pogodak iz igre, a zatim je utakmica otišla skroz do penala, a jedini uspješan je bio Jokinen. U četvrtoj utakmici večeri, u divizijskom obračunu, St.Louis je kao gost odnio puni plijen iz Chicaga.

NHL, Rezultati: Columbus – Dallas 2:3 (SO), Pittsburgh – New Jersey 4:5, Chicago – St.Louis 1:3, Anaheim – Nashville 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!