Zimski sportovi

Noć raspoloženih strijelaca

Adam Bajić • nedjelja, 14.10.2007.

Noćašnjih 13 utakmica NHL-a obilježio je nevjerojatan prosjek od 6,6 pogodaka po utakmici, što je svakako iznadprosječno ostvarenje. Golovi su «pljuštali» u kratkim razmacima na nekoliko susreta, čak deset igrača postiglo je po dva pogotka, dok je jedini trostruki strijelac bio Joe Sakic za Avalanche…

Dobra vijest za Penguinse. Mlada superzvijezda i kapetan momčadi Sidney Crosby «trgnuo» se iz letargije s početka sezone i s dva pogotka vodio svoju momčad do pobjede u Torontu. Drugi dvostruki strijelac za goste bio je Talbot. U otvorenoj utakmici sa stalnim prilikama za pogotke, zasluženo su slavili Pingvini, koji su imali čak 52 precizna udarca na vrata domaćeg vratara Toskale.

Flamesi, prije poznati po dobroj obrani i rijetkim gostujućim pobjedama, uzeli su dva boda iz Nashvillea. Konačan rezultat: 4:7. Dva puta po dva gola za goste zabile su napadačke uzdanice Iginla i Huselius. Flamesima je ovo druga pobjeda u nizu, nakon lošeg starta.

Atlanta je postigla pet pogodaka, ali to im nije bilo dovoljno ni za bod protiv Devilsa. Visoke pobjede ostvarili su Sabresi protiv Capitalsa, Canucksi protiv Oilersa i Av'si protiv Blue Jacketsa. Malo iznenaðenje priredio je Boston pobjedom u San Joseu.

NHL, rezultati: Toronto – Pittsburgh 4:6, NY Rangers - Ottawa 1:3, Philadelphia - NY Islanders 3:1, Buffalo - Washington 7:3, Montreal – Carolina 1:3, Florida – Tampa Bay 6:4, Atlanta – New Jersey 5:6, Vancouver - Edmonton 4:1, Nashville – Calgary 4:7, Phoenix – Minnesota 2:3, Colorado – Columbus 5:1, Chicago – Dallas 2:1 (OT), San Jose – Boston 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!