Zimski sportovi

Prva pobjeda Buffala, prvi poraz Ottawe

Krešimir Ferlak • petak, 12.10.2007.

Buffalo Sabresi su prošle godine bili najbolja momčad regularnog dijela sezone, a ove su godine nakon slabog starta upisali prvu pobjedu u trećoj utakmici. S druge strane Ottawa je nakon pet uvodnih pobjeda, morala stisnuti ruku Carolina Hurricanesima...

Buffalo je na domaćem ledu isprašio Atlantu sa čak 6:0. Sve je praktički bilo riješeno u prvoj trećini, kada su Sabresi za 12 minuta postigli tri pogotka i to sva tri sa igračem više. Strijelci su bili Ales Kotalik, Tim Connolly i Brian Campbell. Zadnja dvojica su upisala i po dvije asistencije. Atlanta je još bez boda ove sezone, a gledajući prema igri noćas, nije ni čudo zašto.

Ottawa je u sezonu krenula sa pet pobjeda, ali Carolina je bila pretvrd orah za Senatorse i odnijela je pobjedu iz glavnog grada Kanade. Eric Cole sa dva gola i Eric Staal sa pogotkom i dvije asistencije predvodili su izvrsne Hurricanese. Za Ottawu je jedan od pogodaka postigao Dany Heatley, što mu je već peti gol ove sezone. Utakmica je završila 5:3.

U ostalim susretima do prve pobjede je stigla Florida, pobjedivši New Jersey sa 3:0. Bila je to prva pobjeda Tomasa Vokouna na golu Floride. Toronto je pregazio NY Islanderse sa čak 8:1. Sedmi gol za Toronto je postigao Mats Sundin. Nije to ništa novo, al bio je to njegov 390 gol u dresu Maple Leafsa, čime je postao igrač sa najviše pogodaka u povijesti Toronta.U petoj utakmici sinoćnjeg programa Phoenix je sa 5:3 dobio Nashville. Dva gola za Phoenix je postigao Fredrik Sjostrom, a za poražene je dvaput zabio Radek Bonk.

NHL, Rezultati: Buffalo – Atlanta 6:0, Toronto – NY Islanders 8:1, Ottawa – Carolina 3:5, Florida – New Jersey 3:0, Nashville – Phoenix 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!