Zimski sportovi

Prvaci startali porazom protiv izvrsnih Kingsa

Adam Bajić • nedjelja, 30.09.2007.

Prepuno gledalište dvorane O2 u glavnome gradu Velike Britanije svjedočilo je spektaklu na ledu najjače svjetske lige. Oslabljena momčad Anaheima pružila je neuvjerljivu partiju protiv Los Angelesa na startu nove sezone NHL-a te su Kingsi zasluženo slavili s 4:1…

Anaheim bez Scotta Niedermayera i Selannea definitivno nije toliko moćan. Spomenuti dvojac veterana još se do današnjeg dana nije odlučio hoće li nastaviti karijeru ili zauvijek reći zbogom, makar je svakim danom njihov povratak sve manje izgledan. Ta nedoumica vjerojatno je pomogla da preporođeni (s obzirom na prošlu sezonu) i dobro pripremljeni Kingsi agresivnom igrom s puno klizanja prisile Duckse na pogreške i isključenja te na kraju uvjerljivo kapitaliziraju svoju nadmoć.

Dvostruki strijelac za LA bio je hitri Mike Cammalleri, a po pogodak su još dodali kapetan Blake i prinova, češki centar Handzus. No, poklonike Kingsa najviše raduje odlična partija vratara Jonathana Berniera, koji je bio smiren i siguran te u svom prvom nastupu u NHL-u ostvario 26 obrana. Za Duckse je jedini gol (prvijenac u ligi) postigao rookie Bobby Ryan.

U nedjelju (danas) je na rasporedu još jedan dvoboj istih suparnika, a Anaheim će ovaj puta biti formalni domaćin. Saznat ćemo mogu li aktualni prvaci NHL-a popraviti pristup i igru te uzvratiti Kingsima za početni poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!