Zimski sportovi

NHL liga nagradila najbolje

Krešimir Ferlak • petak, 15.06.2007.

Prošli tjedan su Anaheim Ducksi uzeli svoj prvi Stanley Cup u povijesti, a jučer su kao šlag na kraju sezone u Torontu dodijeljene nagrade najkorisnijim igračima u protekloj sezoni...

Napadač i novi kapetan Pittsburgh Penguinsa i jedna od najvećih NHL zvijezda, Sidney Crosby osvojio je svoj prvi Hart Trophy, nagradu za najkorisnijeg igrača u sezoni. On je svoje Penguinse doveo do prvog doigravanja u šest godina te imao 120 poena u 79 utakmica.

Sid The Kid, kako popularno zovu Crosbya, je zasigurno i čovjek budućnosti i od njega svi očekuju velike stvari, pa mnogi smatraju da je ovaj Hart Trophy tek prvi od mnogih u njegovoj riznici. Uz nagradu za najkorisnijeg igrača Crosby je osvojio i Art Ross Trophy za najboljeg strijelca u sezoni.

Po peti puta u karijeri za najboljeg braniča lige je proglašen Nicklas Lidstrom kapetan i legenda Detroit Red Wingsa. S petim Norris Trophyem, Lidstrom je dostigao legendarnog Raya Bourqea, a važno je istaknuti i da je Lidstrom četiri puta bio drugi u glasanju za najboljeg obrambenog igrača.

Još svakako treba napomenuti da je vratar New Jersey Devilsa i jedan od najboljih golmana svih vremena Martin Brodeur osvojio svoj treći Vezina Trophy, nagradu za najboljeg golmana lige, dok je najboljim trenerom proglašen Alain Vigneault koji je ove sezone napravio odličan posao sa Vancouver Canucksima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!