Zimski sportovi

Stanley Cup u rukama Anaheim Ducksa!

Adam Bajić • četvrtak, 07.06.2007.

Gotovo je! Anaheim Ducksi došli su do svojeg prvog trofeja najbolje momčadi NHL-a u povijesti, nakon što su u petoj utakmici sa 6:2 pobijedili Ottawa Senatorse, ukupno 4:1 u finalnoj seriji. Slavlje Scotta Niedermayera, Selannea i društva potpuno je zasluženo jer su tijekom sezone i u doigravanju pokazali ipak najviše od svih…

Nakon početne nervoze, Ottawa je i u ovome susretu krenula bolje, ali nisu uspjeli iskoristiti dvije super-prilike za pogodak. Očita je bila njihova dekoncentriranost nakon šokantnog poraza u prošloj utakmici. Strpljivi Ducksi igrali su «svoju igru» i s dva igrača više poveli (McDonald), a u 18. minuti na 2:0 iz kontranapada je povisio Rob Niedermayer.

U drugoj trećini, kapetan Sen'sa Alfredsson je sa dva zgoditka odveo susret u kratku neizvjesnost, ali su do kraja utakmice Travis Moen, sa dva gola, te Beauchemin i Perry, s po jednim, «zapečatili» sudbinu gostiju. Slavlje je moglo početi, a kapetan Ducksa Scott Niedermayer prvi je podigao pehar Lorda Stanleya.

Ovaj trofej najljepša je «kruna» sezone, ali i kratke povijesti za Anaheim, klub koji je 1993. stupio u NHL. U velikoj radosti svih igrača Ducksa, prednjačio je Finac Selanne, veliki igrač i strijelac, koji je nakon više od 1000 odigranih utakmica zasluženo došao do ovog iznimnog trofeja. Selanne je izjavio: »Ovo je nešto posebno. Izuzetno sam ponosan na suigrače. Bili smo kao braća…» S. Niedermayer prvi puta je izabran za MVP-a doigravanja, što je još jedan u nizu trofeja ovog staloženog, ali karizmatičnog Kanađanina.

Trener Anaheima Randy Carlyle nakon susreta je rekao: »Zadnjih nekoliko dana nekako smo zadržavali emocije. Moji igrači izuzetno su se žrtvovali za ovaj uspjeh. 30 godina sam profesionalno u hokeju i ovo je moj prvi Stanley Cup. Slavit ćemo i zadržati ovaj osjećaj barem još nekoliko dana…»

NHL, finale Stanley Cupa: Anaheim – Ottawa 6:2 (4:1 u pobjedama).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!