Nogomet

Najezda napadača u standardnoj obrani

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 25.02.2007.

Osječani su dobro napunili mrežu Varaždinaca i tako su zaslužili tri mjesta u Sportnetovoj momčadi kola. Osim dvojice povratnika u HNL, na listi se našao i prvi Španjolac koji se trenutno nalazi u dresu Rijeke. Obranu "drži" odlični Dinamovac Schildenfeld dok je velika gužva u napadu pošto je ovo bilo jedno od efikasnijih kola...

Slika 4 od 5.

Golman

Vjekoslav Tomić (Međimurje) (2) - Tomić je protiv Kamen Ingrada imao samo jednu obranu vrijednu spomena, ali i ona je dovoljna da ponovno uđe u Sportnetovu momčad kola. Pri rezultatu 0:0, Tomić je iz blizine obranio udarac Šestu nakon slobodnog udarca Edina Mujčina i tako usmjerio utakmicu prema pobjedi svoje momčadi. Međimurska obrana na čelu sa Tomićem i u drugoj utakmici proljetnog djela HNL-a ostala je neokrznuta.

Obrana

Tomislav Labudović (Zagreb) (2) - Pouzdani Ćirin "sin" još je jednom odigrao solidnu utakmicu za Zagreb. Povratnik u HNL Mate Dragičević nije se previše naigrao protiv Zagrebovog obrambenog igrača. Osim odlično odrađenih zadaća u srcu obrane, Labudović je jednom zaprijetio i glavom nakon kornera, ali Iveša je uspio zaustaviti njegov udarac. Nes(p)retni Puljani ostali su bez bodova u susretu sa Zagrebom ponajviše zahvaljujući baš Labudoviću.

Damir Vuica (Osijek) (1) - Osječki kapetan odradio je fantastičan posao u visokoj pobjedi nad Varteksom. Iako su gosti iz Varaždina nekoliko puta ozbiljno zaprijetili Skenderovim vratima, sve opasnije akcije ipak nisu dolazile sa obrambene strane Vuice. Nekoliko puta bio je opasan u prekidima ispred gola Varaždinaca, a poseban učinak dao je kao vođa na terenu mnogim mladim igračima Osijeka koji tek trebaju dokazati svoj potencijal.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Gordon Schildenfeld (Dinamo) (2) - Nakon što iz "malog" Šibenika prijeđete u Dinamo i nakon što u 180. minuta protiv momčadi kao što su Rijeka i Hajduk ne napravite ama baš nikakvu grešku, jednostavno morate biti zadovoljni učinjenim. Upravo takvu igru pružio je Gordon, koji je samo nakon dvije utakmice u dresu Dinama zacementirao mjesto u prvoj momčadi Branka Ivankovića. Odličan u skoku, precizan u dvobojima, neprelazan u situacijama jedan na jedan, Schiho je odigrao još jednu odličnu utakmicu i potpuno iz igre izbacio svog prijatelja u dresu Hajduka Antu Rukavinu.

Vezni red

Srebrenko Posavec (Slaven B.) (1) - Povratnik u dres Slaven Belupa ponovno je zablistao u pobjedi svojega kluba. Doveo je Farmaceute u vodstvo iz jedanaesterca i tako otključao vrata Cibalije. Aktivan u napadu, dobar u obrani. S nekoliko preciznih dodavanja, ponajprije prema Zahori, a kasnije i prema Dodiku, pokazao je da bi ovo proljeće mogao biti važna prevaga na strani Slaven Belupa.

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

Tonito (Rijeka) (1) - Prvi Španjolac u HNL-u, prvi Španjolac u Rijeci i prvi Španjolac u Sportnetovoj momčadi kola. Tonito je nastavio s odličnim igrama od prošloga kola kada je u dva navrata asistirao za golove protiv Dinama pa je tako i na početku utakmice sa Šibenikom iz prekida pronašao glavu bugarskog strijelca Ivanova. Da je Nino Bule bio prisebniji sredinom prvog poluvremena, Tonito je opet mogao upisati dvije asistencije. Rijeka nije osvojila tri boda, ali da nije bilo raspoloženog Španjolca, vjerojatno bi se kući vratila i bez tog jednog osvojenog pred kraj susreta.

Stjepan Jukić (Osijek) (1) - Još jedan povratnik u HNL se našao među jedanaest izabranih. Sterilni napad Osječana oživnuo je povratkom novog-starog polivaletnog napadača. Jukić je cijelu utakmicu bio prava napast za obranu Varteksa. Prijetio je iz svih mogućih pozicija, od slobodnih udaraca pa do kornera. Odličnu partiju nogometa obilježio je golom već u 17. minuti utakmice, a u nastavku susreta je započeo akciju za gol Pavličića u 51. minuti. Odličnu predstavu svoje momčadi završio je asistencijom za gol Lopesa.

Milan Pavličić (Osijek) (1) - Tko će kome nego svoj svome. Pavličić je svom bivšem klubu zapaprio proljetnu noć u Osijeku. Raspoložen, rastrčan, nezaustavljiv po gostujuće obrambene igrače, Pavličić je još jednom pokazao zašto je nekada slovio za veliku nadu hrvatskog nogometa. Fenomenalnu partiju počeo je prvo začetkom akcije za prvi Osijekov gol (Jukić), da bi u 40. minuti asistirao Kneževiću za njegov gol. U 51. minuti nakon drugog pokušaja pogađa mrežu Varaždinaca. Koliko je bio opasan pokazuje i činjenica da je Dalić sa nekoliko igrača pokušao zaustaviti Pavličića, ali tko god bi mu se našao na putu ne bi se dobro proveo.

Napad

Boško Peraica (Međimurje) (1) - Ovom visokom napadaču bilo je dovoljno 30 minuta da se smjesti uz bok Eduarda i Lovreka. U 61. minuti susreta sa Kamen Ingradom zamjenio je do tada nevidljivog Štefančića. Odmah minutu nakon ulaska u igru upisao se među strijelce da bi u 89. minuti asistirao Piškoru za njegov gol. Obrana Kamen Ingrada dobro se namučila sa Peraicom, a Stanko Mršić definitivno mora biti zadovoljan sa izvedbom svog rezervnog napadača.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Eduardo (Dinamo) (2) - Veliki igrači postižu golove i kada ne igraju dobro. Eduardo nije pružio najbolje od najboljeg, ali je zato prihvatio poklone Hajdukove obrane. U prvom poluvremenu odličnim je udarcem dobrano namučio Balića, ali velike igre nismo vidjeli. Zato je manirom velikih strijelaca osujetio obrambene greške, prvo Pelaića, a potom i kapetana Hajduka Carevića, i tako se prometnuo u prvo ime susreta između Dinama i Hajduka. Da Silva je u 20 utakmica zabio 22 gola i tako je poslao odličnu pozivnicu svim skautima diljem Europe koje su i ove subote poharali u Hrvatsku na vječiti derbi. Dva gola za slavljeničku nedjelju i 24. rođendan Dinamovog reprezentativnog napadača.

Krunoslav Lovrek (Zagreb) (1) - Lovrek je bio vođa svih opasnijih akcija Zagrebaša na Verudi. Obrana Pule jednostavno nije imala rješenja za rastrčalog Lovreka koji je sudjelovao u svim ozbiljnim akcijama pred vratima Pule. Odličnu igru okrunio je asistencijom za Mandžukića (odbijena lopta nakon udarca) i golom za potvrdu pobjede i nova tri boda za Zagreb.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!