Zimski sportovi

Sakic zabio 600. pogodak

Adam Bajić • petak, 16.02.2007.

Kapetan Avalanchea Joe Sakic postigao je svoj 600. NHL - pogodak na sinoćnjoj utakmici u Calgaryju i postao 17. igrač u povijesti ove lige koji je dosegao tu brojku. Uz to, pomogao je svome klubu da osvoji dva važna boda protiv divizijskog suparnika…

Iako su Flamesi vodili 2:0, a kasnije i 4:2, momčad Colorada smogla je snage dva puta se vratiti i na kraju zadati odlučujući «udarac» domaćima. Najzaslužniji za to bili su Sakic (dva pogotka i tri asistencije), Hejduk (tri zgoditka) te Brunette (gol i asistencija). Sljedeći susret ovih klubova već je u subotu, a zatim i u utorak. Avalancheu su novi bodovi jako potrebni.

Do važnih bodova za mjesto u doigravanju stigli su Rangersi, protiv izravnih konkurenata Hurricanesa na njihovom ledu. Potpuno su nadigrali aktualne prvake, koji imaju sve više problema sa formom i ozljedama. Tri pogotka gostiju došla su nakon powerplaya, a njihov centar Nylander istaknuo se sa zgoditkom i asistencijom.

NHL, rezultati: Tampa Bay – Washington 3:2 (SO), Carolina – NY Rangers 1:4, Phoenix – Anaheim 4:5 (OT), Philadelphia – Toronto 2:4, NY Islanders – Boston 4:1, Buffalo - Edmonton 2:1 (OT), Calgary – Colorado 5:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!