Rukomet

Metkovci iz Zagreba s +3

Boris Bilas • srijeda, 05.04.2000.

Zagreb Badel 1862:Metković Jambo 21:24 (13:11)

Zagreb: Valčić 5, Džomba 4, Jović 4, Kulinčenko 2(1), Zrnić 2, Tomljanović, Jelčić, Saračević i Šprem po 1
Metković Jambo: Kaleb 6, Dominiković 5, Szigmund 4, Metličić 3, Obrvan 3(1), Goluža 2 i Bjeliš 1

Obrane: Lavrov 6, Kelentrić 11 (Zagreb Badel 1862), Jerković 16 (Metković Jambo)
Sedmerci: Zagreb 2(1), Metković 2(1)
Isključenja: Zagreb 12 minuta , Metković 6 minuta
Suci: Josić i Rudić

Sjajnom igrom rukometaši Metković Jamba učinili su nemoguće i u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Hrvatske pobijedili Badel 1862 Zagreb sa 24-21 (13-11). Metkovci su ovom pobijedom napravili veliki korak prema završnom turniru te su najavili veliku borbu za naslov prvaka.

Od samog početka utakmice vidjelo se da su Metkovci u Zagreb došli po pobjedu što su uostalom prije utakmice i najavljivali. S druge strane Zagrepčani su nakon poraza protiv Zameta u subotu odigrali još jednu lošu utakmicu i tako potvrdili da se trenutačno nalaze u velikoj igračkoj krizi.

Utakmica je od početka bila pod kontrolom momčadi iz Metkovića koja je već u petoj minuti povela 3-0, ali se Badelaši brzo vraćaju u susret s pet uzastopnih pogodaka te u 13.minuti dolaze do vodstva od 5-3 što je ujedno bilo i njhovo jedino vodstvo u cijeloj utakmici. Nakon te 13. minute na parketu Kutije Šibica postojala je samo jedna momčad, Metković. Metkovci su odigrali sjajnu obranu i potpuno su zaustavili najboljeg strijelca Zagreba Zlatka Saračevića koji je postigao samo jedan gol. Na odmor se otišlo s prednošću gosta od 13-11.

U drugo poluvrijeme Metkovci su ušli sjajno te su predvođeni fenomenalnim vratarom Jerkovićem, koji je obranio čak 16 lopti, u 39. minuti poveli sa 17-11 te se mogla naslućivati i prava katastrofa bivših europskih prvaka. Ipak do kraja utakmice Zagreb je uspio smanjiti prednost Metkovaca i utakmicu su završili sa samo "tri" gola manjka.

Kao što se i očekivalo Metkovci su ove srijede u Zagrebu pružili veći otpor Badelašima nego prošle kada su izgubili u prvenstvu, ali nitko nije oćekivao da bi se mogli kući vratiti sa +3. Zagreb ako želi pobijediti u Metkoviću mora poboljšati igru za barem 50% i tek onda može računati na prolazak u polufinale. Ovih +3 velika je prednost Metkovaca, ali oni ne smiju niti ujednom trenutku pomisliti da su već prošli u polifinale jer bi im se to moglo osvetiti. Uostalom s Badel 1862 Zagrebom nikad se ne zna.

Izjave trenera

Ivica Obrvan: "Odigrali smo vrlo dobro i stekli dobru prednost za uzvrat, ali ne smijemo se opustiti u uzvratu jer Zagreb to vrlo lako može iskoristiti. Ipak mislim da ako odigramo kao danas da smo bliži prolasku dalje. Današnju utakmicu presudila je naša bolja igra u obrani i fenomenalni Jerković na golu."

Zdravko Zovko: "Metković je zasluženo dobio jer mi tokom svih 60. minuta nismo uspjeli svatiti da imamo protivnika koji je dorasao nama i koji se iz dana u dan diže. Mi već mjesec dana, osim one utakmice protiv Kiela, tražimo sebe kao da ne znamo zašto smo na terenu. Mislim da ovu prednost možemo nadoknaditi u Metkoviću jer smo kvalitetnija momčad od njih, ali to trebamo dokazati na terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!