Zimski sportovi

NHL: Lundqvist zaustavio Dallas

Adam Bajić • petak, 15.12.2006.

Zahvaljujući fantastičnim obranama svoga vratara Henrika Lundqvista Rangersi su stigli do velike pobjede protiv Starsa. Prije toga su u Teksasu zadnji puta slavili još 1996. godine...

Sa vlastitim rekordom karijere, 43 obrane, Lundqvist je predvodio Rangerse do novog uspjeha. Po dva pogotka za goste upisali su branič Rachunek i centar Cullen te su na kraju slavili sa 2:5, iako je Dallas imao ogromnu prevlast u udarcima na gol, čak 45-20. Za Starse je nastupio brat blizanac Henrika Lundqvista, Joel, inače napadač.

U Montrealu je domaća momčad preokrenula vodstvo Lightninga od 1:2 u svoju korist zabivši tri gola u zadnjoj trećini. Saku Koivu zabio je dva pogotka, uz po jedan Sreita i Lapierra za pobjednike, a za Tampu strijelci su bili Richards i St. Louis. Montreal polako napreduje na ljestvici i sad je već na drugom mjestu Istočne konferencije poravnat s Atlantom.

NHL, rezultati: Dallas – NY Rangers 2:5, Nashville – Ottawa 6:0, Montreal – Tampa Bay 4:2, Boston - New Jersey 5:3, Buffalo - Florida 2:1, Chicago – Detroit 2:3, Edmonton – Minnesota 3:1, San Jose - Los Angeles 2:4, Vancouver – Calgary 3:1, Phoenix – Columbus 5:4 (SO).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!