Zimski sportovi

NHL: Prvaci nadjačali Patke

Adam Bajić • subota, 30.12.2006.

Aktualni prvaci, Carolina Hurricanes, obračunali su se sa snažnim Ducksima, vodećom momčadi lige. Pred prepunim RBC Centerom u Raleighu, najveću odgovornost preuzeli su najbolji igrači Hurricanesa i odveli momčad do pobjede…

Prvi napad Caroline nastavio je produktivnu sezonu te je svaki igrač iz linije Whitney-Brind'Amour-Williams postigao po jedan pogodak. Četvrti gol domaćih djelo je Colea. Vrlo dobar na vratima bio je prošlosezonski MVP playoffa, Cam Ward sa 25 obrana. Za goste, dvostruki strijelac bio je Selanne.

U dvoboju Starsa i Predatorsa, prevagu je sa dva postignuta zgoditka iz powerplaya donio Miettinen, desno krilo domaćih. To mu je i najbolji učinak NHL karijere. Po gol za domaće dali su još Lehtinen i Stefan, a jedini za Nashville Hartnell. Dallas se pobjedom približio Predatorsima na jedan bod razlike u poretku Zapada.

NHL, rezultati: Carolina – Anaheim 4:2, Ottawa – NY Rangers 1:0, New Jersey - Washington 4:3, Pittsburgh – Toronto 4:1, Chicago – Boston 3:5, Calgary – LA Kings 6:4, Florida – Montreal 3:1, Minnesota – Columbus 4:3 (OT), Colorado - St. Louis 2:4, Dallas – Nashville 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!