Automoto

Brawn u McLarenu?

Ante Kojundžić • srijeda, 21.02.2007.

Bivši tehnički direktor Ferrarija Ross Brawn za ovu je sezonu uzeo pauzu te se odlučio odmoriti od stresnog života u Formuli 1, no već sad se špekulira gdje će Britanac nastaviti svoju karijeru. Nekoliko dana nakon što je potvrdio da postoji mogućnost da od 2008. godine bude šef momčadi Ferrari, povezuje ga se i s McLarenom…

Glasine kažu kako Mercedes traži zamjenu dugogodišnjem šefu momčadi McLaren, Ronu Dennisu, a na njegovo mjesto trebao bi stati upravo Ross Brawn. Dennis će navodno prodati svoj preostali dio u McLarenu Mercedesu koji bi tad bio većinski vlasnik momčadi iz Wokinga.

Nakon McLarena Dennis bi trebao otići u Prodrive, momčad Davida Richardsa koja bi trebala u Formulu 1 ući 2008. godine, a glasine još kažu kako Dennis želi kupiti i do 70% novoosnovane momčadi.

Brawn je izjavio da će prvo razgovarati s Ferrarijem kad se bude odlučio na povratak u F1 čime jasno daje prednost njima, no ako Mercedes ponudi dovoljno unosan ugovor Brawn se možda odluči za novi izazov u, za njega, novoj momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!