Nogomet

Vulić: "Ovo nije Dinamo za Europu"

Tomislav Pacak • nedjelja, 25.02.2007.

Trener Hajduka Zoran Vulić izazvao je čuđenje nakon što se nije htio pojaviti na 'presici' poslije derbija. Vulić je to objasnio prisutnim novinarima nakon što je Ivanković napustio prostor za konferenciju, te je pritom dao zanimljive ocjene večerašnjeg dvoboja...

Prvo smo zamolili Vulićev komentar derbija...
- Vidio sam da je Hajduk sam sebe pobijedio večeras. Nije zaslužio ovaj rezultat, bili smo jednaki Dinamu. Slaba igra Dinama, možda nisam objektivan, ali mislim da je Hajduk bio dominantniji od Dinama večeras. Presudile su dvije naše pogreške. Dinamo je igrao kod kuće, očekivala se njihova kanonada, a oni igraju s jednom špicom.

Netko je među novinarima dobacio 'protiv Hajduka je to bilo dovoljno', na što je Vulić uzvratio:
- Možda je to sad bilo dovoljno, ali za Europu nije. Prvenstvno nije gotovo, ima ekipa kod nas koje mogu dobiti i Hajduk i Dinamo.

Zašto je Vulić odbio doći na konferenciju za novinare s Ivankovićem?
- Odbio sam ovdje doći jer ne želim sjediti s čovjekom koji je vrijeđao ljude odakle sam i ja. Ivanković nije samo mene uvrijedio nego cijeli dalmatinski puk. Meni nikad ne bi palo na pamet reći bilo što protiv Zagrepčana ili Zagreba. Ja za vrijeme utakmice jesam temperamentan, ali da bi izjavio takvo što, apsolutno ne. Moramo biti pažljiviji, ipak se radi o velikom derbiju.

Radi se, naime, o Ivankovićevoj izjavi o 'Venecijanskim podvalama' koju je Dinamov strateg dao nakon provokacija iz Splita o tome da je najslabija točka Dinama. Nećemo ulaziti u opravdanost Vulićeve ocjene da je Ivanković time uvrijedio cijelu Dalmaciju, nastavimo se baviti nogometom... Rukavina je razočarao?
- Rukavinu je ukočio ambijent, šteta jer se radi o izvanserijskom talentu, no trebat će mu vremena da se prilagodi ambijentu. Bio je veliki hendikep neigranje Muse, no i Dinamu je bio hendikep neigranje Ettoa i Buljata. Drago mi je što nije bilo previše prekršaja, bila je to solidna utakmica. Suđenje je bilo u redu, prezadovoljan sam večerašnjim izdanjem Svilokosa.

Vulić je priznao da ga je zadovoljio nogomet, iako ne i rezultat:
- Ja guštam kad je ovako pun stadion, volim da pobijedi nogomet. Koliko mi je krivo što je Hajduk izgubio, pobijedio je nogomet, pa sam s te strane zadovoljan.

Zagrebačkim novinarima nije se svidjela ocjena da je Dinamo igrao slabo, pa su tražili pojašnjenje te izjave.
- Dinamo je večeras igrao malo lošije, ali ne, ne očekujem lagane dvoboje u Kupu. Bit će slično, ali se nadam da ćemo izvući povoljniji rezultat. Dinamo ima tri reprezentativca, a znate kako igra reprezentcija. Pogledajte samo klupu Dinama, radi se o jako kvalitetnoj momčadi, po meni. Mi je maksimalno respektiramo.

Vulić je međutim ponovio da nije presudila kvaliteta Dinama:
- Ne mislim da je ta kvaliteta presudila, već naše pogreške. Osim one Ćorlukine akcije koja je bila za deset, ali Dinamo osim toga nije imao prave akcije. Neću trošiti riječi na Eduarda, bila bi grehota... To je vanserijski igrač koji to pokazuje svaku utakmicu. Trebamo mu svi skinuti kapu.

Carevićeva pogreška?
- Kao igrač nekad napravite stvari koje apsolutno ne mislite. To se dogodi, to je nogomet, mi smo te pogreške platili. Čestitamo Dinamu na pobjedi, normalno.

Za kraj, komentar Hajdukove igre?
- Hajduk je igrao solidno. Ni dobro ni loše. Mogli smo puno bolje, ali smo mogli i lošije. Mislim da smo u prvih 10 minuta mogli više toga napraviti nego što smo napravili. Izašli smo visoko, ali nismo realizirali taj protok lopte koji smo imali.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!