Zimski sportovi

NHL: Malkinov gol za rekord

Adam Bajić • četvrtak, 02.11.2006.

Igrač Pittsburgha Evgeni Malkin upisao se u povijest postavši prvi NHL igrač nakon 89 godina koji je zabio gol na svakoj od svojih prvih šest utakmica u ligi. Time se pridružio još trojici igrača kojima je isto uspjelo još davno, u prvoj sezoni NHL-a…

Tako je Malkinov prvi gol na utakmici u Los Angelesu bio povijesni, a drugi mu je pak bio odlučujući - naime, supertalentirani Rus zabio je i u produžetku i tako odveo svoje Penguinse do važne pobjede protiv Kingsa.

Još jedan vrhunski igrač, već godinama jedan od najboljih napadača lige i kapetan Rangersa, J. Jagr, donio je pobjedu svome klubu također u produžetku. Protiv jakih Ducksa istaknuo se i drugi vratar gostiju K. Weeks sa 32 obrane. Velika uzdanica »Pataka», veteran Selanne, već je deset utakmica bez postignutog gola.

U velikoj seriji je i dalje Nashville. Ovaj puta stradao je Edmonton kojemu je to prvi poraz na domaćem ledu nakon čak šest početnih pobjeda. Gosti su slavili 5:3, a najveća zvijezda Predatorsa Paul Kariya asistirao je za pogodak tri puta. Od ukupnih osam golova u susretu, svaki je postigao različiti igrač.

NHL, rezultati: LA Kings - Pittsburgh 3:4 (pr.), Edmonton - Nashville 3:5, Anaheim - NY Rangers 3:4 (pr.), Dallas - St. Louis 4:1, Detroit - Calgary 3:2, Tampa - Toronto 2:4, Columbus - Colorado 3:5, Atalanta - Carolina 2:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!