Zimski sportovi

Bodovi za talentirane Penguinse

Adam Bajić • srijeda, 25.10.2006.

U samo tri sinoćnje utakmice postignut je čak 21 zgoditak, što je okruglih sedam po susretu. Pobjede su ostvarili Pittsburgh, Ottawa i Calgary…

Izgleda da dolaze bolji dani za Pittsburgh. Od prošle sezone "Pingvini" su se odlučili za pomlađivanje momčadi, a to im se već počinje isplaćivati. Karijeru je završio legendarni Mario Lemieux, ali danas su u prvom planu sve bolje mlade zvijezde: Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Jordan Staal, Marc-Andre Fleury… Sa po jednim golom, utakmicu protiv Devilsa odlučili su upravo spomenuti Crosby, Staal i Malkin, a četvrti je postigao Ekman. Strijelci za goste su bili Gomez i Brylin.

U kanadskom derbiju Istočne konferencije Ottawa je ponovo bila uspješnija od Toronta u gostima i ima omjer 2:1 u međusobnim susretima. Maple Leafsi su se još jednom "okliznuli" na domaćem ledu i nastavljaju sezonu punu oscilacija. Za uvjerljivu pobjedu Senatorsa pobrinuli su se Fisher, Meszaros, Eaves, Vermette, Heatley i C. Neil sa po jednim golom, a za Toronto su Stajan i Sundin ublažili poraz.

NHL, rezultati: Pittsburgh – New Jersey 4:2, Toronto – Ottawa 2:6, Calgary – Phoenix 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!