Zimski sportovi

NHL: Atlanta za petama Buffalu

Adam Bajić • utorak, 07.11.2006.

S još jednom pobjedom, Atlanta se izjednačila s Buffalom na vrhu Istočne konferencije, ali s tri odigrane utakmice više od Sabresa. Oba kluba trenutno su dosta odmakla ostalima na ljestvici Istoka...

Napadački orijentirana igra, na čelu s dva klasna hokejaša, Marianom Hossom i Iljom Kovalčukom te odličan postotak realizacije powerplaya, najveći su razlozi odličnih rezultata i položaja na ljestvici Trashersa. Na utakmici protiv Bostona Kovalčuk je postigao sva tri svoja gola na sličan način, iz powerplaya. Za Bruinse dva puta je zabio Bergeron te tako smanjio rezultat, ali gosti nisu imali snage ni vremena za nešto više.

A za veliki preokret pobrinuli su se Ovečkin i suigrači iz Capitalsa. Nakon što su gubili 0:3 u prvoj trećini, kod kuće protiv Ottawe, uspjeli su pogotkom Ovečkina izjednačiti pola minute prije kraja zadnje trećine, a zatim i uzeti oba boda golom C. Clarka u overtimeu. Senatorsi se i dalje muče, gube dobivene utakmice i igraju neprepoznatljivo te će očito morati nešto promijeniti iako je sezona još u početnoj fazi.

NHL, rezultati: Washington – Ottawa 4:3 (OT), Toronto – Philadelphia 4:1, Atlanta – Boston 5:3, NY Islanders – Tampa Bay 1:5, Vancouver – Dallas 2:1, Anaheim – Pittsburgh 3:2 (OT).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!