Zimski sportovi

NHL: Triler u Buffalu

Adam Bajić • četvrtak, 23.11.2006.

Jednu od najljepših utakmica sezone do sada, podarile su nam dvije vodeće momčadi Istočne konferencije, Buffalo i Toronto. U žestokom dvoboju suparnika, sav plijen pripao je ovaj puta fantastičnim Sabresima, ponajboljoj momčadi lige ovoga trenutka…

Susret u Buffalu počeo je izuzetno dinamično te u prve četiri minute Maple Leafsi dva puta koriste powerplay i rezultat na semaforu glasi 0:2. No, domaći ne gube samopouzdanje i do kraja trećine izjednačuju, a početkom druge već vode sa 4:2. Nakon toga, Toronto se vraća golovima O' Neilla i Tuckera, ali sjajni Sabresi imaju snage za konačan udarac i s dva gola Briera i jednim Pominvillea u samoj završnici zaključuju susret u svoju korist.

Colorado i Anaheim odigrali su nakon 60 minuta i produžetka izjednačeno susret u Denveru. Strijelci za domaće bili su Arnason i B. Richardson, a za Duckse Selanne i Penner. Slavlje Selannea zbog postignutog 500. pogotka u NHL-u pokvario je Sakic pobjedničkim golom u shootoutu, dok su ostali izvođači bili neuspješni. Inače, Selanne je drugi Finac u NHL-u koji je dosegao brojku od 500 pogodaka, to je napravio jedino još legendarni igrač Oilersa Jari Kurri.

NHL, rezultati: San Jose - Los Angeles 6:3, Phoenix – New Jersey 3:1, Washington – Atlanta 2:4, Buffalo – Toronto 7:4, Pittsburgh – Boston 3:4 (SO), Dallas – Nashville 1:0, NY Islanders – Carolina 4:2, Columbus – St. Louis 3:4 (SO), Detroit – Vancouver 3:4 (SO), Montreal – Minnesota 4:2, Colorado – Anaheim 3:2 (SO), Florida – Tampa Bay 4:6, Calgary – Chicago 4:1, Philadelphia – Ottawa 2:3 (OT).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!