Nogomet

Međimurje - Zagreb: Međimurje niže pobjede, Zagreb poraze

Ivana Strahija • subota, 14.10.2006.

Nakon oštrog 'špotanja' međimurskih prvoligaša isti su zaigrali na ponos domaćih navijača, nadigravši u svim segmentima Ćirine izabranike. Rezultat je mogao biti i viši da je Štefančić u 75. minuti realizirao kazneni udarac...

Susret otvara domaći Piškor s dvije odlične prigode. U drugoj minuti ima priliku iz slobodnog udarca, a minutu kasnije dolazi do lopte na rubu gostujućeg kaznenog prostora, vara obranu Zagreba i odlično puca, no loptu izboksava gostujući vratar Stojkić.

Gosti ne ostaju dužni, u 13. minuti Mandžukić dobacuje do Vrdoljaka koji oštro puca, no lopta ide pored vratnice. Potom slijedi prigoda Celišćaka, on isto puca pored vratnice, a u 36. minuti Mandžukić proteže domaćeg vratara Tomića koji ipak vrlo dobrom intervencijom spašava domaća vrata.

Slika 2 od 3.
Foto: Zlatko Premuš

U 41. minuti Zagrepčanin Ivanković ruši Piškora u gostujućem šesnaestercu, no zviždaljka suca Vučkova ostaje nijema. Naravno da su mu domaći to zamjerili, a kad minutu pred kraj poluvremena isti sudac Costi dodjeljuje žuti karton domaći se igrači otvoreno žale. Na to klupa Zagreba na čelu s vremešnim Ćirom Blaževićem ulazi na teren pa dolazi do koškanja, koje na sreću završava bez incidenta.

Početak drugog dijela susreta ponovno pripada Piškoru, koji nakon jednog promašaja konačno postiže pogodak u 69. minuti. U brzom kontanapadu Štefančić dodaje do Piškora, koji loptu odlično prima i nastavlja sam prema golu, gdje dobro odmjerenim udarcem dovodi domaćine u vodstvo.

U 75. minuti domaćinima je konačno dosuđen i penal, kad Labudović u svom kaznenom prostoru ruši Kresingera, koji samo što nije postigao pogodak. Na bijelu točku staje Štefančić i iz najizglednije prigode pogađa tek vratnicu. Već minutu kasnije Štefančić pokušava nadoknaditi propušteno, no to mu uspijeva tek u 84. minuti. Kresinger promišljeno šalje loptu do Bratkovića, ovaj servira za Štefančića koji matira vratara za konačnih 2:0.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Nakon svih previranja u ova dva tjedna Međimurci su u našim očima, ali i očima zadovoljne domaće publike, ponovno vratili ugled boraca za bodove. Ovo im je treća prvenstvena pobjeda u nizu, što mnogo znači uzevši u obzir naporni raspored koji ih očekuje u nastavku sezone. "Danas smo odigrali jednu od svojih najboljih utakmica. Zagreb je bio opasan u kontri i iz prekida u prvom dijelu, međutim mi smo potpuno preuzeli igru u drugom dijelu. Pritisak i radna obaveza prošlog tjedna očito su dobro djelovali na nas. Zavidan angažman i pokazana kvaliteta bude nadu u daljnji uspjeh", kazao je Stanko Mršić, trener Međimurja.

"U prvom poluvremenu nismo iskoristili dvije odlične prigode, dok su Međimurci ravnopravno stvarali svoje. U drugom nam je poluvremenu presudila naša neorganizirana posljednja linija. Ostaje mi smo da čestitam igračima i treneru Međimurja na borbenoj i ambicioznoj igri", ocrtao je susret Ćiro Blažević, trener Zagreba, koji će greške svojih napadača i obrane morati vrlo skoro sanirati, kako se Zagreb ne bi od iznenađenja jeseni pretvorio u gubitnike proljeća.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!