Nogomet

Međimurski dečki dočekuju Ćiru

Ivana Strahija • petak, 13.10.2006.

Nakon sramotnog poraza od Šibenika, za kojeg smo konačno dobili objašnjenje, međimurski su se prvoligaši izgleda 'skockali'. Koliko su na to utjecaja imale pozamašne novčane kazne i uvedena radna obaveza, tek ćemo vidjeti. Priliku za popravak narušenog ugleda Međimurci imaju ove subote u 15.30, kad na čakovečkom travnjaku dočekuju Zagreb i Ćiru Blaževića...

Igrači sabotirali Kup

Izgleda da mi međimurski novinari još nismo naučili da odrasli ne govore uvijek istinu, pa se osjećamo prevareno kad saznamo da na pitanja nogometni akteri ne odgovaraju nužno istinito. Kad je na upit novinara zbog čega neki igrači nisu trenirali par dana pred susret sa Šibenikom trener Stanko Mršić odgovorio da su pobrkali termine, očito nije govorio istinu. To je na ovotjednoj tiskovnoj konferenciji potvrdio Stjepan Hamonajec, direktor kluba: "Igrači su prošlog tjedna organizirali štrajk, jer su im plaće kasnile sedam dana. Organizatori štrajka bili su novopridošli igrači, dok su ostali igrači to prihvatili. Plaće smo isplatili već sljedeći dan i odlučili prijeći preko toga kao usputnog hira, no očito je neposluh prešao svaku mjeru, pa su i na terenu par dana kasnije dokazivali neke svoje stavove i ogromnu nedisciplinu. Međimurje je od Šibenika izgubilo 1:4, premda čak šestorica standardnih igrača Šibenika nisu igrali, dok je Rukavina bio ozlijeđen.", ljutio se Hamonajec.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Zbog toga je nakon utakmice sazvana hitna sjednica Izvršnog odbora kluba, gdje su igračima i treneru odmjerene drakonske kazne. Trener Mršić je tako kažnjen sa 1000 eura, dok je Pletikosić zbog stalnog kršenja klupske discipline, štete učinjene klubu i općenitog slabog zalaganja na utakmicama isključen iz kluba. Costa je dobio posljednju opomenu i 300 eura kazne dok su si ostali štrajkaši kažnjeni sa po 200 eura. Uz to je za igrače uvedena i radna obaveza, svaki dan od 9 do 12 i od 15 do 17 sati.

"Najviše su me razočarali Bratković i Kresinger, a treneru je ovo žuti karton. Mršić nikako ne smije još i poticati igrače na neposluh govoreći im da su plaće koje primaju male. Svatko na svijetu ima pravo tražiti svoju plaću, ali kad je dobije mora je i pošteno odraditi, a naši igrači to očigledno nisu učinili. Igrači moraju znati da nedisciplinu i nezalaganje više nećemo tolerirati, pod cijenu toga da otpišemo cijeli sastav. Nećemo se mi mučiti da skupimo financijska sredstva ako igrači misle sabotirati utakmice.", kategorički tvrdi Hamonajec.

Povjerenje vratiti pobjedom nad Zagrebom

Nakon par dana i malo slijeganja prašine, trener Mršić najavljuje bespoštednu borbu za bodove protiv gostujućeg Zagreba: "Ovaj smo tjedan dobro radili. Igrači su shvatili da su bili u krivu i žele vratiti povjerenje Uprave. To će najbolje učiniti tako da pobijede Zagreb, borbenom i angažiranom igrom. Rekao sam im neka si uzore potraže u igri hrvatske reprezentacije protiv Engleza."

Ipak, Zagreb nikako nije mačji kašalj: "Zagreb je na početku prvenstva bio hit, a sad su naredali tri poraza, pa će Ćiro ovamo doći tražiti pobjedu. U svojim redovima imaju dosta mladih reprezentativaca i iskusnijeg Lovreka i sigurno će biti teški protivnici.", upozorava Mršić.

Nama ostaje da nada da su međimurski predstavnici u najelitnijem hrvatskom nogometnom rangu naučili lekciju i da ćemo ovog vikenda ponovno moći o njima pisati u pozitivnom tonu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!