Nogomet

Rijeka - Zagreb: Bule spasio Rijeku

Tomislav Pacak, Zoran Zdelar • srijeda, 08.11.2006.

I dok se dobar dio utakmice činilo kako Rijeka ni ovog puta neće moći ubilježiti sva tri boda na svoj konto s kojima bi se još više odmaknuli od dna ljestvice, bivši Hajdukovac Nino Bule spasio je svoju momčad…

Iako je Rijeka ovaj susret igrala na domaćem terenu, pozicije na prvenstvenoj ljestvici stavljale su Zagreb u ulogu favorita, što su vrlo rano i potvrdili. Pomalo obeshrabrenim Riječanima svaka utakmice ove sezone je iznimno važna s obzirom na poziciju u donjem dijelu ljestvice, a kako se znalo da susret sa Zagrebom propušta i najbolji njihov igrač u posljednjih nekoliko utakmica Tonito, situacija je izgledala još težom.

Ipak, da pozicije na ljestvici nisu uvijek najbitnije stvari kad utakmica započne, potvrđeno je i danas do kraja susreta.. Pomalo i neočekivano, prvi pogodak pao je u samom otvaranju utakmice. U 3. minuti Igor Tkalčević napravio je kardinalnu grešku i omogućio gostima da stignu do vodstva. Neometani Tkalčević je morao samo loptu izbaciti iz svog kaznenog prostora, ali kako ju je promašio, loptu prima Zoran Čutura koji sam pred Žilićem snažnim udarcem dovodi svoju momčad u vodstvo.

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

No, nisu Riječani dopustili Zagrepčanima da dugo uživaju u vodstvu. Samo četiri minute kasnije ovoljetna prinova Mihael Mikić probio je desni bok, uputio loptu u protivnički šesnaesterac, a obrana Zagreba reagira gotovo jednako loše kao i Tkalčević, te loptu prihvaća Bule i pogađa donji desni kut Stojkićeva gola.

Zaprijetio je Bule i u 12. minuti kad je s desne strane uputio neugodnu loptu prema vratima Zagreba, ali prošla je iznad grede. Kako je Rijeka igrala prilično ofenzivno, otvaralo se dosta prostora na drugoj strani, što su Zagrebaši pokušali u više navrata iskoristiti.

U 18. minuti Zagreb je mogao ponovno povesti da je možda Mandžukić bio malo manje sebičan kad se sam odlučio na udarac, umjesto da je loptu proslijedio nekom od slobodnih suigrača. Kako se bližio kraj prvog poluvremena, tako je i ritam utakmice padao, počele su obje momčadi igrati nešto opreznije i stoga se na odmor otišlo s izjednačenim rezultatom.

Slika 2 od 2.
Foto: Sandro Donda

Jednako oprezno momčadi ulaze i u drugo poluvrijeme, ali u 67. minuti pada ponovno pogodak i ponovno u Stojkićevoj mreži. Točno sat vremena nakon svog prvog pogotka, mrežu je ponovno zatresao Nino Bule. Nakon što je Rijeka izvela korner, obrana Zagreba izbacila je loptu iz svog kaznenog udarca, ali samo nakratko. Loptu je u šesnaesterac vratio Siniša Linić, a Bule glavom matira još jednom nemoćnog Stojkića, koji je mogao samo pokušati spasiti situaciju.

Rezultatom 2:1 utakmica je i završena, što gotovo u potpunosti oslikava odnos snaga na terenu. Trener Riječena Bračun morat će ozbiljno porazgovarati sa svojim braničima, koji večeras, baš kao i mnogo puta dosad ove sezone, nisu odigrali onako kako se traži od njih, a nisu izostale ni pojedinačne greške.

Na kraju, možda ne bi bilo na odmet spomenuti i da uprava Rijeke svog ponajboljeg igrača u posljednje vrijeme, Španjolca Tonita i njegovu obitelj, nije smjestila u VIP ložu otkud susret prate članovi uprave kluba i ostali igrači koji nisu u mogućnosti konkurirati za nastup, već su ih uputili u onu «običnu» ložu. Mnogi će reći da se radi o sitnici, ali možda ova situacija i vrlo dobro oslikava aljkavost nekih djelatnika na Kantridi. Naravno, osim ako se ne radi o Tonitovoj želji.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!